Rània de Jordània té als 53 anys tot el que cal per ser la millor monarca del món. Morta Elisabet II, la vacant està buida, però l'esposa del rei Abdal·là II és una icona. Primer perquè no és el mateix ser reina a un país occidental que a l'Orient Mitjà, on el masclisme és més desacomplexat. Després perquè ha entès que la imatge que ofereix la reina és un orgull pels seus ciutadans i Rània gaudeix d'una imatge impecable. I també perquè ha de gestionar un marit amb complex de baixet. Acaba de celebrar 25 anys de l'accés al tron i va difondre una imatge absurda, retallant les cames de Rània amb photoshop perquè no sembli que el rei és el que és: baix.

Retrat oficial dles reis jordans pels 25 anys de regnat
Retrat oficial dels reis jordans pels 25 anys de regnat

Rània és la reina perfecta,  no manifestarà en públic la seva perplexitat per aquesta manipulació maldestra, però no dissimularà. En els actes oficials per la celebració del Jubileu de Plata, aquests 25 anys regnant, ha evidenciat el que tothom sap: que Rània és més alta que Abdal·là II de Jordània. S'ha posat sabata alta i una diadema per semblar-ho encara més. Al seu costat el rei amb la gorra militar enorme semblava un xampinyó:

Rània de Jordània amb el marit al Jubileu, Instagram
Rània de Jordània amb el marit al Jubileu, Instagram
DL u558131 002
Rània i Abdal·là II, GTRES
DL u558131 007
Rània, triomfant, GTRES

Els jordans poden estar orgullosos de la reina que tenen, que també celebra 25 anys com a reina tot i que l'hereu és ell. Però també serà rei el fill de Rània i li acaba de mostrar el camí per ser un home: no avergonyir-se de ser petit perquè la petitesa mental és pitjor.

El vídeo de l'acte oficial, difós a l'Instagram oficial de la casa reial jordana, és un prodigi audiovisual però el més prodigiós és com ha ocultat la diferència d'alçada entre Rània i Abdal·là II en un frame, un segon que passi desapercebut. I després el rei voldrà que li diguin Altesa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!