El matrimoni de Felipe i Letizia està completament trencat des de fa anys, així ho assegura Pilar Eyre, i no hi ha més que veure cada una de les seves aparicions públiques per confirmar aquestes declaracions. Els reis van passar una profunda crisi a finals de 2012, la tensió entre ells podia tallar-se amb un ganivet i van començar a fer vides separades. La preocupació en Zarzuela era màxima en veure'ls compartir plans per separat amb els seus respectius amics. Intentaven no coincidir. Aquesta crisi es va atribuir al famós cas Nóos que va acabar amb Iñaki Urdangarin a la presó per demostrar que la justícia és igual per a tothom, i amb les malifetes de Juan Carlos. Tanmateix, el veritable motiu d'aquesta ruptura és un altre bé diferent i fins ara era desconegut. Casa Reial va intentar guardar el secret perquè ningú no descobrís la veritat, només els Borbó i els Ortiz Rocasolano sabien tot el que havia succeït entre ells.

Felip VI i Letizia
Felip VI i Letizia

Partim de la base que Letizia es va casar sense estar enamorada. Mai no va sentir una atracció per Felipe, no era el seu tipus d'home. Tanmateix, no va voler desaprofitar l'ocasió que se li va presentar. La reina és una dona molt ambiciosa i pensar que podia convertir-se en la dona més poderosa d'Espanya era prou motiu per casar-se amb el llavors príncep. Però aviat es va adonar que la corona no era per a ella, els Borbó li van fer el buit i allà va començar el veritable maldecap per a ella. Es va recolzar en Jaime del Burgo, un bon amic, i ara sabem que també ex.

La relació entre Felipe i Letizia està completament acabada

Jaime del Burgo va concedir el seu testimoni a Jaime Peñafiel per al seu últim llibre on va revelar el secret més gran del matrimoni. L'advocat va mantenir relacions íntimes amb Letizia, fins i tot una relació a començaments dels 2.000 que es va prolongar amb anades i vingudes fins i tot finals de 2012. La reina va ser infidel al rei amb ell durant diversos anys.

Felipe Letizia Juan Carlos funeral constantino Windsor GTRES
Felipe Letizia Juan Carlos funeral constantino Windsor GTRES

Aquell 2012, fa ara 12 anys, Felipe i Juan Carlos van investigar Letizia i van descobrir la seva infidelitat. El rei mai no perdona una mentida, per això mai no ha estat capaç d'arreglar les coses amb la mare de les seves filles, es va sentir completament traït, enganyat i humiliat. Va veure la falta de confiança entre ells per solucionar els seus problemes.

A partir d'aquell moment van fer vides separades. Ni tan sols dormen a la mateixa habitació, tampoc no es creuen pels passadissos de Zarzuela, només coincideixen en actes institucionals i la complicitat brilla per la seva absència.

Felipe i Letizia podrien haver optat pel cessament de la convivència seguint l'exemple de Juan Carlos i Sofia.