El rei és gay? Aquest era un dels rumor que corria per Madrid quan Felip VI era jove. Cap TV no havia gosat fer-se la pregunta per temor a represàlies, però hi ha una cadena, la TV pública basca ETB, que té emet documentals arriscats: sobre VOX, sobre Franco o ara sobre l'intocable cap de l'Estat. Al programa 360 grados d'aquest diumenge van emetre Felipe VI, el último rey de España, un títol que jugava amb la idea que la monarquia s'acaba o que com a molt acabarà amb Elionor i Felip serà l'últim home coronat. El programa ho aborda tot: el discurs del 3-O, els amics condemnats per corrupció o la família desestructurada.

jaime peñafiel 360 grados etb

ETB

Entre els diversos testimonis entrevistats hi ha un Peñafiel posant en boca del rei emèrit la frase "Mi hijo se va a cargar la monarquía". Però és un altre Juan Carlos, Monedero, qui respon la pregunta morbosa mai sentida a TV. La directora del documental, Eider Hurtado, pregunta: "Las relaciones sentimentales del rey han dado pie a rumores sobre su sexualidad. Usted señor Monedero llegó a decir que Eva Sannum fue una tapadera". El fundador de Podemos respon hàbil  i entra a totes "La sexualidad de cada uno me trae sin cuidado, pero recuerdo cuando Pedro J. Ramírez quería presionar al rey y en su periódico publicó una viñeta donde Felipe decía 'Papá tengo una buena y una mala noticia: tengo pareja, pero es Alberto de Mónaco".

eider monedero etb

ETB

L'autèntica bomba que faria caure Felip no és com va dir Monedero que el rei és bisexual sinó uns missatges de whatsapp i mails. Segons el periodista navarrès Alberto Lardiés, els de Javier López Madrid, el compiyogui condemnat per corrupció, que segons algunes fonts té guardats el comissari Villarejo i afecten a la reina Letícia. I els mails del seu excunyat Jaime del Burgo, marit de Telma Ortiz fa anys, que va denunciar que li van robar dades sensibles quan era a Suïssa. Insinua l'ombra de comptes suïssos de fortunes ocultes sobrevolant Felip o Letícia. 

rei felip miradeta gtres

GTRES

El documental, que poden veure aquí,  va fer un bon 7,2% de share en la competitiva nit del diumenge. El rei pot mirar cap a una altra banda quan Letícia no el veu, però queda per fer l'autèntic documental d'investigació sobre el rei: si han amagat diners de procedència fosca a paradisos fiscals. Quina TV farà aquest reportatge? Jordi Évole? Informe Semanal? TV3? L'equip valent d'ETB ja s'hi posa en el nou i esperat docu: la sentència del procés. Els avancem en exclusiva que 360º es desplega a Catalunya per documentar les primeres hores després de la sentència.