La Casa Reial britànica està passant un dels seus moments més desafiadors des del recordat "annus horribilis" el 1992 durant el regnat d'Isabel II. Això es deu no només a la malaltia del rei Carles III, qui va revelar haver estat diagnosticat amb càncer després d'una intervenció quirúrgica, sinó també al sorprenent anunci de la princesa de Gal·les, Kate Middleton, que va compartir en un emotiu vídeo el març passat que també estava lluitant contra aquesta greu malaltia.

La decisió del príncep Guillem de retirar-se temporalment dels actes públics per cuidar-se de la seva esposa ha alimentat encara més les conjectures sobre la gravetat de la situació. Encara que recentment el príncep de Gal·les ha tornat a aparèixer en públic per visitar l'ONG Surplus to Supper al comtat de Surrey, el focus d'atenció continua estant en la salut de Kate Middleton.

Dubtes i preocupacions sobre el futur de Kate Middleton

Davant d'aquest panorama, el periodista expert en la Corona Britànica, Gustavo Egusquiza, ha proporcionat alguns detalls sobre el futur a curt i mitjà termini dels Windsor. "Als actes públics dels Windsor en els propers mesos o setmanes assistiran progressivament tots els membres de la Família Reial Britànica, també està previst que vegem una reaparició progressiva d'aquí a pocs mesos del rei Carles III", va indicar el periodista bilbaí.

En resposta als nombrosos dubtes generats per l'estat de salut de la princesa de Gal·les, Kate Middleton, Egusquiza va assenyalar el següent: "De moment no hi ha novetats sobre el seu tractament, se sap que s'està sotmetent a quimioteràpia preventiva i que el tractament durarà aproximadament uns sis mesos. Jo no crec que fins transcorregut aquell temps la vegem en públic, és a dir, el més probable és que es reincorpori cap a principis o a mitjans de la tardor". Això confirma que l'estat de salut de la princesa de Gal·les s'ha complicat, la qual cosa implica que no participarà en cap acte oficial almenys fins després de l'estiu, o possiblement durant més temps.

Incertesa en Buckingham: el futur de la reialesa britànica en joc

Quant a l'estat de salut del rei Carles III, Egusquiza ha compartit que les perspectives són favorables, encara que la seva recuperació és gradual a causa de la seva avançada edat. El càncer avança més lentament en persones grans, el que beneficia el procés de recuperació del monarca. Tanmateix, encara es desconeix quan tornarà a fer aparicions públiques de manera regular.

D'altra banda, la reina consort, Camilla Parker Bowles, ha expressat el seu esgotament a causa de l'aclaparadora agenda de compromisos reals, especialment en un moment en què la família reial compta amb menys membres operatius que mai. Egusquiza no veu millora en la situació de Camila en els últims mesos, la qual cosa reflecteix la tensió i la càrrega que enfronta la família reial en aquest difícil període.

Enmig d'aquests esdeveniments, van sorgir especulacions sobre un possible acostament familiar liderat pel príncep Harry, aprofitant l'absència de Kate i el rei Carles III. Tanmateix, aquestes hipòtesis van ser ràpidament desestimades per l'expert a Casa Reial, que considera que la situació amb Harry sembla irreconciliable després d'una sèrie d'escàndols. Encara que la família podria acceptar-lo en privat, la seva tornada a la vida pública sembla poc probable.