Sobre Felip i Letícia s'ha escrit molt. Del seu enamorament sobtat, els primers anys de flors i violes i dels posteriors, amb l'evident deteriorament de la relació de la reina amb la família d'ell, amb uns sogres i unes cunyades que no són sant de la seva devoció i amb diferents mostres que constaten que la relació entre la parella ara ja no té aquella brillantor als ulls que lluien en èpoques passades. I ara, qui ha donat més informació a un dia marcat en vermell en la memòria de la reina, ha estat el diari El Español: Los secretos del vestido rojo de Letizia 17 años después.

leticia felip caprile

Letícia i Felip a la boda de Frederic de Copenhague i Mary Donaldson / GTRES

El vestit al que fan referència és el que va lluir Letícia al Palau de Fredersbong de Copenhague l'any 2004, el dia que es van casar Frederic de Dinamarca amb l'australiana Mary Donaldson, presentació en societat de l'asturiana davant la reialesa europea, una setmana abans de casar-se amb Felip. Un espectacular vestit vermell de Lorenzo Caprile que a Zarzuela no tenien clar si es veuria, però no pel vestit en sí, sinó pel fet que hi anés Letícia: "En Zarzuela se dudó mucho acerca de la conveniencia de si Letizia debía ir a ese viaje o no. Estuvo a punto de no hacerlo", recorda una persona que treballava a la Casa Reial.

leticia felip

Letícia i Felip a la boda de Frederic de Copenhague i Mary Donaldson / GTRES

Però vestit a banda, aquell dia van passar més coses a Copenhague. Algo huele a podrido en Dinamarca, que dirien a Hamlet. O que podria haver dit Letícia després de comprovar in situ el menysteniment per part de les seves cunyades. Per què? Per la gelosia de Cristina i Elena pel que portava la promesa del seu germà. Elena anava amb un disseny de Christian Lacroix de flors brodades i "pensó que ella iba a ser el centro de todas las miradas". I Cristina? Un disseny de Jesús del Pozo. Però totes dues van quedar eclipsades pel vermell de Letícia: "Lo que peor sentó a la hermana mayor del Rey fueron los pendientes de brillantes y rubíes y los broches Art Decó que le cedió Sofía para la ocasión. No se acercaron a ella en toda la fiesta de la boda. Letizia no entendía nada. Antes tampoco es que la hubieran acogido con los brazos abiertos, pero de aquel viaje volvió impresionada por el maltrato recibido de las que iban a ser sus cuñadas en una semana", explica una íntima de Letícia al citat mitjà.

elena vestido

Elena i Jaime de Marichalar / GTRES

cristina vestido

Cristina i Iñaki Urdangarin / GTRES

No va ser l'únic moment incòmode. El diari també explica que abans de la festa, Letícia estava moixa. Per? Perquè unes hores abans de sortir de l'hotel, ella i Felip havien tingut una forta discussió: "Ella estaba nerviosísima y él no supo gestionar lo importante que era ese fin de semana para la imagen de Letizia. En Copenhague tuvieron una bronca brutal antes de salir hacia la cena previa de la boda y no se arreglaron hasta la fiesta de después del enlace".  Fins i tot, explica la mateixa font, "la actual Reina tuvo que tomarse una pastilla para los nerviosFelipe empezar a tener en cuenta que la que iba a ser su mujer necesitaba un tiempo para acostumbrarse a tomar el té con la Reina Margarita de Dinamarca y sentirse cómoda como lo estaba él".

leticia vestido 2

Letícia / GTRES

D'aquí a uns dies se celebra el 17è aniversari d'aquell dia. Segur que Letícia ho celebra amb Felip i les seves cunyades i se echan unas risas recordant el passat... Segur.