Espanya és un país on no se sap ben bé per què (o sí, per aquesta obsessió per tenir contents els Borbons), hi ha molts que perden el nord per fer 'obres d'art' inspirades en la família reial. No cal que els recordem l'aberració del concurs de manuals "¿Qué es un rey para ti?", on diferents nens d'edat escolar fan collages, dibuixos o maquetes amb els reis i les seves filles com a protagonistes i font d'inspiració. Moltes d'aquestes obres es queden guardant pols als tallers dels seus autors, com el quadre que va pintar un jove sobre Elionor que Zarzuela no ha tingut la decència de rebre ni quedar-se. La princesa està de moda i ara és ella qui fa de musa per molts artistes, aprofitant que ja és major d'edat i que a casa l'estan preparant per quan arribi el dia que esdevingui la reina. Treuen a la princesa a tot arreu, la mostren més que mai i això ha servit per dar rienda suelta a molts creadors.

Leonor Felipe EP
Elionor i Felip EP

Alguns, fins i tot, s'inspiren de manera fraudulenta en l'hereva, com la foto que circula des de fa uns dies i que suposadament algú va donar per fet que es tractava d'una imatge retratada per la prestigiosa fotògrafa Annie Leibovitz, que sí va fer fotos dels pares Felip i Letícia. Però la imatge d'Elionor és un fake com una casa de pagès, on no sembla ella, hi ha un nosequè que ens la presenta amb un posat robòtic o poc natural. I tan poc natural, com que no és real.

Ara, tothom parla d'una altra imatge de la filla dels reis, aquesta vegada, una imatge real, inspirada en la cara d'Elionor, un bust en forma d'escultura on qualsevol semblança entre l'original i l'obra la deixem al parer de cada lector. El seu autor? Rodolfo Navarro, un artista valencià que fa un any ja va dedicar-li una escultura al pare de la criatura, al rei Felip, i que ara ha volgut fer el mateix amb la seva filla (en la recàmera té pendent fer una també de les altres dones que queden a la família reial, la reina Letícia i la infanta Sofia, “Lo ideal es realizar una escultura al año y de todos los integrantes de la Familia Real”).

 Monarquía Confidencial ha parlat amb l'artista per saber més detalls d'aquesta construcció feta amb argila que encara no han vist a Zarzuela, la de l'hereva, que “Todavía no está terminada, pero falta poco”. Iniciativa que va engegar la Hermandad Monárquica de España fa un any amb l'objectiu de donar (encara més) visibilitat a la família reial, com si no en tinguessin prou. Els reis ja han vist l'escultura de Felip, no encara la de la seva filla, cosa que espera que passi el mes d'abril, quan es farà una exposició dels retrats a València, al palau Cervelló, on el bust de la jove es presentarà en societat. De la imatge de Felip diuen que genera una imatge "excepcional de relevancia, honestidad, seguridad y orgullo"... No farem comentaris. I la figura d'Elionor? El mateix artista avisa que "el parecido no es lo más importante sino una excusa para generar una escultura que evoque la personalidad del retratado"... Jutgin vostès mateixos quina personalitat els hi genera Elionor en veure aquesta escultura:

“Quiero utilizar la escultura para evocar a algo más que los valores que refleja su padre; Leonor está por demostrarlos . De ahí que haya querido plasmar un ambiente más juvenil, acorde a su edad”... Què diran a Zarzuela quan ho vegin? Estarem atents.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!