La corona britànica viu en un estat d'angoixa permanent. La salut del rei Carles III i la princesa Kate Middleton no convida a l'optimisme. I en el cas de la dona de Guillem, a més a més, amb l'agreujant d'un seguit de notícies inquietants sobre la seva evolució. Els plans de recuperació seran molt més lents del que s'esperava, i no reapareixerà fins a la tardor. No són bones noves, no. Tot aquest ambient enrarit i tristot es complica per les batalles internes clàssiques a The Firm. Hi ha molta ovella negra: una és el príncep Andreu, el de l'escàndol d'abusos sexuals, i l'altre és Enric de Sussex. El marit de Meghan Markle, apartat voluntàriament de l'activitat reial i assot constant de la reputació de pares, germans, cunyades i madrastres. Doncs bé, aquestes dues branques perilloses per a la institució monàrquica es donen la mà. I tot tremola. 

El motiu, un aniversari. El 40è del príncep fugit. Voldrà celebrar-ho també a la seva Anglaterra natal, malgrat ser conscient del rebuig que en genera. I molt més després de les dues darreres visites: una, amb el càncer reial calent sobre la taula. 12.000 quilòmetres des de Califòrnia de manera urgent per trobar-se tan sols 30 minuts amb el pare malalt. Camil·la pressionava perquè marxés, que no convenia alterar el pacient. Un subterfugi per empènyer-lo novament al jet privat i fer-lo desaparèixer. I la segona visita, fa unes setmanes, va ser per uns actes dels Jocs Invictus que apadrina, dedicats a ferits i veterans de guerra. Aquí la tensió es va disparar, amb acusacions creuades. El resultat és que Carles III està més enfadat que mai" amb ell, que per al príncep Guillem "el seu germà ja no existeix", i la fumuda Kate desconfia després d'haver-la dit racista. No seria un bon moment per muntar una gresca, però n'hi haurà. 

Guillem y Carles III GTRES
Guillem i Carles III / GTRES

L'expert en monarquia britànica Tom Quinn explica al 'Mirror' les seves prediccions sobre la festa: està segur que dues royals, que pertanyen precisament a l'altre ou podrit de Windsor, rebran una invitació que crema. Les cosines Eugènia i Beatriu de York, les filles de l'Andreu amb Sarah Ferguson: "Enric necessita tots els amics que pugui tenir". I elles són de la seva corda, se senten identificades per les penúries viscudes a l'univers royal. “Les princeses de York també tenen la sensació que són forasteres”. Van oferir-se a fer costat a Carles III en anunciar la malaltia, assumint tasques o responsabilitats. Però van ser rebutjades, porten la xacra del seu pare amb Epstein marcada a la pell. Tots 4, Enric, Meghan, Eugènia i Beatriu, per tant, van al mateix sac, i l'expert assegura que “hi ha una gran preocupació que formin algun tipus d'aliança”. 

Eugenia Beatriz York GTRES
Eugènia i Beatriu de York / GTRES

Les princeses de York se la juguen, perquè ja van ensenyar la poteta amb un gest que va causar coïssor a Carles i Guillem: ser les úniques membres de la reialesa que gosaven visitar la residència dels Sussex als EUA. Quinn, si la seva bola de vidre no està espatllada, apunta un desenllaç funest per a la parella de germanes: seguir les passes d'Enric i quedar totalment fora de circulació royal, passant al costat fosc de la força. Buckingham s'està podrint a la velocitat del llamp. Tots són sospitosos.

enric i meghan gtres
Enric i Meghan / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!