Per a ningú no és un secret que la reina Sofia ha hagut de suportar les nombroses infidelitats del seu espòs, el rei emèrit Joan Carles I, a fi de mantenir la seva posició a la Casa Reial. Noms com Bárbara Rey, Marta Gayá i Corinna Larsen són només alguns dels més destacats en la llista de les presumptes 5.000 amants del rei. Malgrat que les relacions extramatrimonials de Joan Carles han estat tema d'innombrables titulars en les últimes dècades, és innegable que la infidelitat d'Iñaki Urdangarin, exmarit de la infanta Cristina, amb l'advocada Ainhoa Armentia ha acaparat l'atenció de la premsa del cor en els últims mesos.

Letizia
Letizia

La reina Letícia, qui des del seu ascens al tron no ha deixat de treballar en millorar la imatge de la Casa Reial, no veu amb bons ulls aquestes notícies que afecten negativament la monarquia. Tanmateix, encara que Letizia ha estat involucrada en la neteja de la imatge real, també s'ha vist embolicada en el seu propi escàndol d'infidelitat. Va ser el periodista basc Xabier Lapitz que va treure a la llum aquest assumpte en el programa 'A Jake'. Enmig d'una sèrie de revelacions, incloent afirmacions sobre Letizia tenint 8 milions d'euros en un compte secret, Lapitz va esmentar l'existència de cintes que suposadament demostrarien que Felip VI "és un cornut". Aquests enregistraments serien de domini públic a la Casa Reial, ja que tots tenen coneixement de la seva existència.

Felip VI
Felip VI

Els polèmics enregistraments de Villarejo

La situació no va passar inadvertida, i TV3 es va posar en contacte amb Lapitz per obtenir la primícia. El van convidar a participar en el programa 'FAQS', que s'emetia els dissabtes a la nit i estava presentat per Laura Rosel. Les paraules del periodista Lapitz es van fer eco en diversos mitjans de comunicació. De fet, la ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles, hauria dit a un grup de periodistes: "Sí, sortiran les cintes de Villarejo. Cuidat", abans de revelar part del contingut: "Textualment diu la reina: 'el rei és un cornut'". Aquesta revelació ha aixecat encara més preguntes sobre els enregistraments i el seu possible impacte en la monarquia espanyola.

El debat sobre els 8 milions d'euros

Tanmateix, Lapitz lamenta que l'atenció se centri en la presumpta infidelitat de Letizia en lloc dels "8 milions d'euros" que suposadament té la mare de Leonor i Sofia en un compte. "Això acabaria amb la monarquia? Mentre mitjans britànics com el 'Daily Express' publiquen que Letizia té vuit milions d'euros en un compte, inexplicable per a una periodista, i allà no passa res. I resulta que els assumptes de bragueta són els que al final comencen salsejar a la monarquia. Jo no entenc res", va comentar indignat. I va afegir: "A mi com se'l munti la reina i amb qui, m'és igual. A mi em preocupen els 8 milions d'euros de la reina. Però a Espanya no es pot investigar perquè PP, PSOE i Cs ho han impedit al Congrés dels Diputats".

Felipe i Letizia
Felipe i Letizia

Encara que no s'ha revelat la ubicació exacta dels 8 milions d'euros de la reina Letícia, Lapitz suggereix que podrien estar en un compte bancari a Suïssa. Aquesta afirmació es basa en declaracions d'un banquer suís que va afirmar que "si el rei d'Espanya no té diners en un compte suís, seria una excepció".