Letizia va començar la seva trajectòria en TVE en el programa 'Informe Setmanal', exercint funcions de corresponsal en diverses nacions i enfrontant-se als moments més crítics de la història tant d'Espanya com del món. Abans de conèixer Felipe, va fer incursions com a presentadora de notícies, col·laborant amb Alfredo Urdaci, encara que la seva relació posterior no va ser precisament cordial i han perdut el contacte. El seu vincle amb el llavors príncep va generar certa controvèrsia entre els seus col·legues, que la van percebre com una de beneficiada de relacions alienes.

Els murmuris desfavorables sobre ella circulaven pels passadissos de TVE, i el seu cercle d'amistats veritables era limitat. Dotada d'una marcada ambició, estava decidida a assolir el cim de l'èxit a qualsevol cost. Durant un sopar organitzat per Urdaci al seu àtic a Madrid, Letizia va conèixer el príncep, que s'havia enamorat d'ella en veure-la en televisió i va emprendre una recerca activa per trobar-la, encara que Letizia no era totalment soltera en aquell moment.

David Tejera twitter
David Tejera twitter

Després de la seva relació amb Alonso Guerrero, Letizia va mantenir altres trobades amoroses, encara que cap no va evolucionar cap a una mica més seriós. Un d'ells va ser David Tejera, el seu col·lega de professió, i un altre va ser Jaime del Burgo, que prèviament havia estat involucrat amb Telma Ortiz i va revelar la infidelitat de Letizia al rei.

Els companys de Letizia sabien que es veia amb altres homes

Els col·legues de TVE estaven al corrent de la relació entre Felipe i Letizia; el tema era recurrent a la redacció, ja que els periodistes analitzaven cada detall. El rumor circulava des de feia temps. Letizia preferia evitar aixecar sospites, pel que evitava ser recollida al cotxe oficial i buscava mantenir la màxima discreció.

En TVE, es burlaven de Felipe perquè sabien que Letizia continuava veient-se amb altres homes mentre estava amb el príncep, malgrat assegurar-li que no tenia més semblants. La percepció general era que el rei era feble i enganyat, mentre que Letizia era vista com una dona adúltera.

David Tejera Cuatro
David Tejera Cuatro