Tristor al minúscul món de les futures reines i reis de les monarquies europees. Univers tendre, en el sentit de la joventut dels seus membres, qui van descobrint els plaers de la vida i els seus privilegis, però també el gust amarg de la decepció, inherent a la mateixa existència humana. I poques coses fan més mal que l'amor quan tens al voltant dels 20 anys. 22 en té la futura reina de Bèlgica, l'Elisabet. La primogènita de Felip i Matilde ha estat notícia aquests dies perquè se li adjudicava una relació sentimental il·lusionant. Li ha durat ben poc, i la manera de tallar ha estat contundent. La família del presumpte xicot ha desmentit la relació, rebutjant qualsevol història íntima entre la royal i el britànic Nicholas Odd, company a la Universitat d'Oxford. 

La notícia la donava el canal oficial habitual de les monarquies, la revista '¡Hola!', basant-se en informacions de la premsa belga. El relat sobre la proximitat entre els tortolitos és ple de detalls: "Elisabeth comenzó en octubre de 2021 un grado de Historia y Política. Les une una pasión ya que él también se está formando en esa misma materia sobre la evolución de la Humanidad. Coincidieron en el mismo grupo de estudio y se llevaron bien enseguida. Luego escribieron juntos varios ensayos, trabajaron en los mismos proyectos y, desde entonces, no se separan el uno del otro. Empezó siendo una bonita amistad, para después pasar ya a una siguiente fase de relación más íntima y de pareja". Fins i tot n'aportaven fotos. 

Nicholas Odd Elisabeth de Bélgica, HLN
Nicholas Odd i Elisabet de Bèlgica / HLN

L'anglès, al que alguns comparaven amb el xavall per qui sospira Elionor d'Espanya, ha estat una supernova mediàtica. O això pretén el seu cercle, desmentint i allunyant-se de qualsevol implicació més enllà de l'acadèmica entre Elisabet i el Nicholas. El familiar va entrar en directe per telèfon en el programa sensacionalista 'Manchester Evening News', i va ser així de rotund: "No, això és fals. Senzillament, van a la mateixa universitat i estudien junts, com els altres amics de la colla. No faré més comentaris al respecte". Unes declaracions, fetes sense donar la cara, que han revolucionat el panorama rosa a Bèlgica, a banda de suposar una gerra d'aigua freda sentimental important. La noia no troba parella. Pobra. 

Elisabet Bélgica GTRES
Elisabet de Bèlgica / GTRES

Per altra banda, però, descartar l'Odd no és una opció pas dolenta. Perquè a Bèlgica havia començat un debat sobre l'origen no aristòcrata del paio, criat a Rochdale, al costat de Manchester. És de família bé, però no és VIP. Sembla que això cou: 'Vanitatis' informa de "motivos de discusión. Los miembros de la familia real belga tradicionalmente buscan y encuentran a sus compañeros de vida entre la aristocracia. Una relación con un plebeyo no es común en la familia real belga. Si Elisabeth quiere casarse, siempre debe pedir autorización al Gobierno. La Seguridad del Estado también examinará previamente a su pareja. Si incumple esta reglapierde su derecho al trono”. Compensa o no compensa la solteria? Definitivament, a ella sí.

Rei Felip Belgica @MonarchieBe
Felip de Bèlgica / @MonarchieBe

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!