Elionor està totalment sola al capdavant de la imatge de la Corona. La premsa rosa fa anys que amaga una realitat que acaba d'explotar-los als nassos. Són molts anys de situar la princesa al costat dels seus sis cosins Borbó, els que estan cridats a succeir-la si ella i la seva germana fallen, i els que en qualsevol cas compartiran amb Elionor la Família Reial de 2040, quan Felip hagi mort o hagi abdicat. El futur és d'Elionor i en paral·lel dels dos Marichalar i els quatre Urdangarin. La premsa rosa disfressa els dropos fills d'Elena com si fossin una exitosa instagramer i un ambiciós home de negocis als Emirats. La realitat és tossuda: Victoria de Marichalar és una dropa, maleducada i classista i Froilán només viu per la festa, la nit, les amigues i consumir el que pugui, sobretot els milions de l'avi Joan Carles. EN Blau fa mesos que explica que dels quatre Urdangarin, només se salva i en part Pablo, el segon, l'únic que s'ha fet un futur a mida com a jugador professional d'handbol. La resta, Juan, Miguel i Irene empalmen anys sabàtics com si fossin ponts de cap de setmana. Una vergonya que ara explota a la premsa afí. Elionor mira al costat i no té a ningú.

El digital més afí als Urdangarin i els Marichalar és Vanitatis, entre els seus columnistes hi ha la biògrafa i hagiògrafa dels sis cosins, la catalana Silvia Taulés. El diari madrileny acaba de pagar una enquesta sobre la valoració de la Família Reial i és escandalós el resultat que han obtingut els cosins de la princesa, que lògicament és la més ben valorada. Atenció a la nota: els sis cosins, tots, suspenen. Espanya no s'empassa la gran mentida dels nois i noies Borbó i els cateja, per dropos, egoistes, classistes i nefastos per a la imatge d'Elionor. Aquestes són les notes del 0 als 10 que reben cadascun dels cosins: Froilán 2,2 sobre 10 molt deficient (literal), Victoria Federica 2,7 sobre 10 com a influencer no es pot fracassar més. Els rossets i d'ulls blaus Urdangarin tampoc no se salven, tots suspesos: Juan és el gran i el pitjor, un 3,9 sobre 10, els petits també suspenen: Miguel i Irene tenen un 4 sobre 10 i el més ben valorat, el català del Barça. Pablo Urdangarin, suspèn amb un trist 4,3 sobre 10. El més divertit de Vanitatis és com titula aquest desastre reputacional: Froilán resucitado. Com? És perquè fa un any estava encara pitjor valorat. S'ha de ser molt cec per titular així. Són els equilibris de la premsa monàrquica, que no pot escriure ni el nom "Jaime del Burgo" per no incomodar Felip.

Pablo Urdangarin Froilán Victoria Federica GTRES
Pablo, Froilán i Victoria, catejats tots GTRES

Aquesta és la realitat per molt que la premsa monàrquica s'entossudeixi a maquillar-la. La mateixa premsa que paga l'enquesta a mil persones i es veu obligada a publicar un resultat que li desagrada, cosa que els honora. Els sis cosins són pitjors que les infantes Cristina i Elena. Les mares com a mínim van acceptar que Joan Carles les endollés  a dues grans empreses, Mapfre i La Caixa, per cobrar a final de mes a canvi de prestar la seva imatge a l'empresa i fer veure que treballen dur. I no van oferir mai cap escàndol, més enllà de triar molt malament els marits i pares dels nois i noies amb dret a la successió a la Corona. Jaime de Marichalar i Iñaki Urdangarin han educat els seus sis fills amb aquesta idea: el cognom ho és tot. No cal estudiar una carrera i trobar una feina. Medicina, Dret, Veterinària, Magisteri... res d'això. Que treballin els altres. Són Urdangarin i són Marichlaar però sobretot, són Borbó. I a Espanya l'única Borbó que matina és Elionor. La pobra princesa haurà de llaurar amb aquestes vaques dropes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!