Normalment, els Borbons acostumen a trobar-se, allà on van, palmeros que els hi riuen les gràcies i que perden el nord per fer-se una foto, dir-los-hi guapos i tocar-los-hi la mà quan Felip, Letícia o les nenes van a alguna localitat espanyola en algun acte institucional. Normalment, estem acostumats a veure imatges que fan posar vermell, vergonya aliena en veure com molts veïns i veïnes surten al carrer, perden hores del seu temps i s'estan molta estona més enllà d'una tanca esperant que arribin ses majestats saludant, i si tenen sort, acostant-se a ells, tal i com fan sovint Letícia i Elionor, que se salten els protocols per fer-se selfies o donar la mà al públic enfervorit.

letizia saluda
Letícia / GTRES
elionor3
Elionor / Casa Real

Però no a tot arreu els monarques i les seves filles són rebuts com si fossin protagonistes del genial film de Berlanga Bienvenido Mr. Marshall. De vegades hi ha grups de persones que els hi deixen clar que ja n'hi prou de viure del momio a costa dels impostos dels contribuents, i que no estaria malament que ja que no foten l'ou, fessin alguna cosa de profit. Fa poc, a Avilés, un grup de sanitaris van escriure pancartes explícites dedicades a Letícia, recordant-li els orígens de la seva mare Paloma Rocasolano al món de la infermeria, i que intercedeixin per millorar la seva situació.

pancarta
 

També hi ha qui li dedica sonores bufetades a la monarquia espanyola, personalitzada en algun dels seus membres, de manera més sarcàstica, irònica i musical. Però per molt que ho acompanyin de música, la galeta ressona fins als passadissos de Zarzuela. Com el que li acaben de dedicar un grup de dones a l'hereva. Una princesa Elionor a qui li deuen estar encara tremolant les orelles de la nata en forma de versos que li han dedicat a Cadis. A ritme de pasodoble i vestides de manera inequívoca amb la bandera tricolor de la República, una comparsa, Las Musas, ha enviat un missatge demolidor i absolutament brutal a la filla dels reis. Una chirigota descomunal, plena de gràcia, talent i dient veritats com un temple, que no haurà fet gens ni mica de gràcia a palau. Però que s'hi posin fulles perquè la cançó és meravellosa.

DL u523852 024
Elionor / GTRES

L'objecte de les rimes, com dèiem, la princesa Elionor. Quarts de final del Concurs Oficial d'Agrupacions del Carnestoltes de Cadis, on si no, d'enguany. Tal i com destaca elPlural, aquest grup de dones han deixat córrer el seu immens enginy per dir-la a l'hereva espanyola coses com “Mujer joven piensa que ostentas una corona fraguada en el franquismo, sobre leyes constituidas solo por hombres de feminismo más bien pobre”. Pam. En tots els morros borbons. Las Musas, a favor de la tercera República, criticant que en ple segle XXI encara hi hagi a Espanya una cosa tan anacrònica com la monarquia. La lletra és brillant: “Da igual que al frente te pongas, niña Leonor, no podrás transformar de base la institución que tiene sus raíces de tradición en la familia apostólica romana, heterosexual, cristiana y devota del poder”. Un tema que reclama en nom del progrés “un referéndum para tu corona para que si resulta que sobra, la Tercera República sea victoria”. O "Con instituciones anquilosadas en el pasado, lideradas por puteros desfasados".

Aquest grup, que desconeixíem i que des d'ara ja els diem que tenen uns fans nous a En Blau, ja ha pentinat abans un altre membre dels Borbons. També són sensacionals les coples dedicades al tarambana de Froilán i la seva tendència al despiporre: "Cualquier día en una bronca termina de aquella manera a ver si un día le mete mano a una hormigonera"... En volem més. Sobre Letícia, sobre Felip o sobre qualsevol altre Borbó.