El proper 31 d'octubre és un dia especial per a la princesa Elionor. Aquella jornada, la futura reina jurarà la Constitució espanyola i complirà 18 anys. La celebració tindrà dues parts. La primera estarà dividida en dos actes, un les Corts i un altre al Palau Reial, on seran presents alguns dels noms més influents del país. L'altra, que serà de caràcter privat, tindrà lloc al Palau d'El Pardo. Per a aquesta última trobada estan convidades les infantes i tots els seus fills.

"Després de l'acte en el Congrés, està previst que al Palau Reial la Princesa Elionor rebi el Collaret de l'Ordre de Carles III en presència dels poders de l'Estat i que a continuació se celebri un dinar amb una representació de les més altes autoritats de l'Estat", resa el comunicat publicat per la casa reial. "També us volem informar que, posteriorment als actes institucionals en el Congrés i al Palau Reial, tindrà lloc al Palau d'El Pardo una celebració familiar i de caràcter privat que inclourà la família Reial, la família de SM el Rei i la família de SM la Reina", conclou la nota. Això indica que estan convidats les infantes Elena i Cristina i els seus respectius fills, Victoria Federica i Froilán per part dels Marichalar; i Juan, Pablo, Miguel i Irene per part dels Urdangarin. I també les nebodes de la reina Letícia, Carla Vigo, Erin i Amanda, filles d'Érika i Telma Ortiz.

Només tres persones han confirmat la seva assistència a l'aniversari de la princesa Elionor

Tanmateix, només tres noms d'aquesta llista han confirmat la seva assistència. Concretament, les que venen de la família de la mare. La resta, o han rebutjat la invitació o no s'han pronunciat.

Joan Carles I amb els seus nets
Joan Carles I amb els seus nets

Victoria Federica ha estat la primera en rebutjar la invitació. El motiu, segons apunta El Confidencial Digital, respon a "discrepàncies familiars". La mala relació amb Letícia i Felip, o la que no té amb la princesa Elionor i la seva germana, la infanta Sofia, serien aquestes "discrepàncies. Mentre que Froilán tampoc no anirà, al·ludint que no pot faltar al seu lloc de treball en la petroliera en la qual treballa a Abu Dhabi.

Mentrestant, Juan, Pablo, Miguel i Irene Urdangarin no s'han pronunciat. I és que no volen anar. Hi pot haver fugida general. Cap d'ells no manté tampoc una relació directa amb els reis o amb les seves filles, i consideren que no pinten res.