La princesa Elionor farà enguany 14 anys, l'edat que la Corona té previst que faci el seu primer discurs i la seva primera visita oficial a Catalunya al novembre. La premsa monàrquica està excitada i ja especula sobre quina és la formació que haurà de rebre l'hereva a la Corona, si és que l'arriba a heretar. És el diari ABC qui exigeix que Pedro Sánchez comenci a plantejar-se una part de la formació que podria estalviar-se: la formació militar.

elionor i felip hispanitat gtres

GTRES

Escriu el diari de la dreta monàrquica: "La Casa del Rey no ha adelantado ninguna decisión sobre los planes de educación de la Heredera, ni sobre si recibirá formación militar. Esta decisión la deberá tomar en su día el Gobierno de la nación. Así lo establece la Ley de la Carrera Militar". És a dir, posa deures a Pedro Sánchez, que espavili i decideixi si Elionor ha de fer la mili o una cosa semblant com el seu pare va fer.

desfilada elionor felip hispanitat efe

EFE

I acaba la columna pressionant per les raons que ABC creu que Elionor ha d'anar a l'Exèrcit: "La Constitución atribuye al Rey o a la Reina el mando supremo de las Fuerzas Armadas y, difícilmente, podrá Leonor asumir el mando de una institución que no conoce y de la que no forma parte. La primera Reina titular en 140 años no se la debe privar de formación militar por ser mujer, en un momento en el que la presencia de la mujer está plenamente normalizada". Un futur A por ellos amb Elionor fent el discurs.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat