El dia de l’aniversari del rei Felip VI va estar marcat per un nom propi: Elionor de Borbó. El monarca va escollir el dia en el qual feia 50 anys per fer una passa al costat i mostrar una confiança cega en la seva filla. La petita va rebre el Toisó d’Or, un collar daurat amb molt de significat i encara més conseqüències.

En cas de no canviar-se res, es convertirà en Reina d'Espanya; un paper pel qual s'està preparant des que va néixer... però tenint en compte que la Casa Reial està més en entredit que mai, no sembla gaire clar. El futur de la Corona és tot un incert, ja que cada vegada més veus demanen l'abdicació del rei Felip. Però mentre això no passa, els Borbons segueixen preparant el regnat d'Elionor. Una de les primeres passes ha estat enviar-la als Estats Units a passar tot el mes de juliol en un campament. Aquesta suposa la primera aventura estrangera de la nena, el que dona peu a pensar que seguirà els passos del pare i també rebrà alguna formació fora d'Espanya.

elionor i felip toison efe

EFE

Ara bé, l'educació de la primogènita dels Reis genera interès també en un altre aspecte. I és que no hem d'oblidar que el seu pare va rebre formació militar, un gest lògic, ja que el Rei és el capità general de les forces armades, la màxima autoritat. De no canviar-se la legislació, ella també ocuparia aquest alt càrrec en heretar la corona. I és per això que molts es pregunten si la veurem vestida de militar.

El General Dávila ha escrit un post al seu blog comentant aquesta faceta de la Princesa, assegurant que dins de l'àmbit militar hi ha un convenciment "ple" que Elionor també tindrà formació militar, però encara no està clar.

La llei de la carrera militar diu que el príncep d'Astúries "podrá desarrollar la carrera militar y tener los empleos militares que, mediante real decreto, determine el Gobierno, que queda facultado para establecer un régimen propio y diferenciado teniendo en cuenta las exigencias de su alta representación y su condición de heredero de la Corona de España". 

elinor i felip militar  GTRES

GTRES

I prossegueix amb una disposició addicional centrada en la figura concreta de Felip: "La carrera militar de Su Alteza Real Don Felipe de Borbón, Príncipe de Asturias, se ajusta a un régimen propio y diferenciado mediante real decreto aprobado en Consejo de Ministros, basado en el régimen del personal de las Fuerzas Armadas y teniendo en cuenta las exigencias de su alta representación y las circunstancias que concurren en su persona como heredero de la Corona de España". 

Que estigui escrit "podrá desarrollar" de ben segur que no és casual, deixant la porta oberta a què ho faci però sense obligar-lo. L'interrogant és, doncs, si faran que Elionor cursi la carrera militar per tal de poder tenir coneixements en el tema. O decidiran, en canvi, eliminar aquest títol de la monarca i separar Casa Reial i Forces Armades? Ens trobaríem davant d'aquest dubte si la Princesa fos un noi? Per què la gent es planteja si ho farà o no? Per una concepció masclista i antiga?

Tot són suposicions i dubtes, ja que la família reial encara no s'ha pronunciat al respecte. Només s'ha dit que l'educació d'Elionor seria regulada i delicadament controlada... Quan diran alguna cosa?