Ningú s'imaginava que la princesa Elionor se sentiria com peix dins l'aigua a l'acadèmia militar de Saragossa on està fent la seva formació marcial des del setembre i on encara li queden dos anys i mig de formació, visitant després Pontevedra i Múrcia per fer el combo de tierra, mar y aire. I diem que ningú no s'ho imaginava perquè els precedents, el que havíem vist d'ella, no semblava lligar especialment amb una vida de pràctiques i exercicis físics, d'agafar fusells i fer punteria, d'arrossegar-se pel fang, d'estar al cuartelillo amb els companys cadets, vestits tots ells de soldadito español. És més, acostumats a veure-la fifi, sempre sense sortir-se del guió, posant cara d'obedient i sempre sota l'ala de la seva controladora mare, pocs pensaven que hauria trobat el seu lloc al món a l'acadèmia militar aragonesa. 

Leonor militar
Elionor / GTRES

Però no hi ha dubte que a Elionor la vida a Saragossa li prova. Allà no només gaudeix del dia a dia a l'acadèmia, sinó també del nit a nit quan arriba el cap de setmana. I és que allà també està vivint les seves primeres farres, ballant com si no hi hagués un demà, tastant algun que altre gintònic i de festa fins altes hores de la matinada amb els seus compis. Pel que fa a la instrucció, pròpiament dita, no només l'hereva l'està fent sense posar cap pega, sinó que a més, se li dona de meravella. Segons el portal especialitzat en la casa reial, Monarquía Confidencial, Elionor està destacant entre la resta de cadets. Aquest cap de setmana, la Cadete Bombón, com allà se la coneix, ha acabat una setmana d'ensinistrament al camp de maniobres de San Gregorio, on segons fonts consultades, ha estat una de les que ho ha fet millor: "Es una alumna muy destacable. Leonor busca la precisión y la perfección. No es conformista. Además, sigue destacando entre sus compañeros por sus altas calificaciones".

Reina Letizia y princesa Leonor GTRES
Elionor i Letícia GTRES

El citat mitjà també parla del nou estil de vida que està portant a terme la filla de Felip i Letícia, de fet, revelen explícitament una frase que es va dient per l'acadèmia: “se siente libre. Tiene su grupo de amigos, personas de cierta confianza con las que comparte momentos más personales. Siempre está con una sonrisa e ilusionada por lo que hace”. Un se siente libre que no haurà fet gens de gràcia a Zarzuela. Un se siente libre que és una bufetada a mà oberta als pares, com dient que on no se siente libre és entre les parets de palau, amb els monarques sobre d'ella en tot moment dient-li què ha de fer i com s'ha de comportar. I la prova fefaent l'hem tingut aquest cap de setmana, en pràctiques militars on "se han puesto a prueba las capacidades de los alumnos para ejercer el mando de unidades, lo mismo que la instrucción como combatientes, lo que les obligó a llevar a su cuerpo al extremo para cumplir con la exigencias prácticas".

leonor academia cadetes
Elionor a l'acadèmia militar / GTRES

Atenció al que li ha tocat fer, i molt bé, aquests dies: pràctiques amb explosius i amb foc real, "máxima concentración y atención, además de una buena forma física. Y ha mejorado su capacidad para moverse y operar en zonas abiertas, en colaboración con otros efectivos. Las prácticas se llevaron a cabo aleatoriamente durante el día, lo que provocó que tanto Leonor como sus compañeros tuvieran que estar en permanente alerta". Marxes, recorreguts topogràfics, exercicis de tir amb fusell d'assalt i pistola en simulador, exercicis de foc real amb diferents armes individuals i col·lectives, pas de pista de combat, instrucció individual del combatent i un llarg etcètera. Elionor, doncs, que qui sap, potser si la monarquia se'n va en orris, trobarà el seu futur en l'exèrcit, on se siente libre, més lliure que a casa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!