Albert Solà sap que el que ha engegat amb la publicació del seu llibre El monarca de La Bisbal és complicat. Revela que és fill del rei Joan Carles, de fet, que és el fill gran del rei Joan Carles. Tot i dir-ho, sap que això no farà que el convidin a la Zarzuela, que li pertoquin uns drets dinàstics o que el facin monarca de la nit al dia. Sap que "monarca" només li seguiran dient els seus veïns de La Bisbal d'Empordà. No li retreu res en concret a Joan Carles, de fet, assegura que "no siento rencor, venganza ni odio hacia Juan Carlos. Es más, este libro es para agradecerle que me dejara vivir". Però sí que ha dit que "no le deseo esto a nadie". S'ha gastat 500.000 euros en saber la veritat i diu que només ha temut per la seva vida en una ocasió.

albert sola gtres

GTRES

De mica en mica va oferint nous punts de vista a banda de les pàgines escrites del llibre. Per exemple, que li sap greu que el seu germà Felip, a qui dona tot el seu suport mentre duri la monarquia, "me podía haber agradecido lo bien que he hablado de él desde que es Rey". A priori, Solà té tres germans Borbons, Elena, Cristina i Felip, però aquests darrers mesos ha rebut moltíssims missatges d'altres suposats fills il·legítims que s'han adreçat a ell per demanar-li mostres d'ADN que puguin corroborar que també són fruit de les desventures eroticofestives del rey campechano. Però ell n'està tip: "más de diez seguro. Si yo le contara... la verdad es que me he cansado, no le doy muestras de ADN a nadie más. Yo no los puedo juzgar, pero lo que sí me pregunto es: '¿Por qué me buscan a mí? ¿Por qué no buscan a otro?'".

joan carles felip sofia gtres

GTRES

En una entrevista per la revista Semana publicada aquesta setmana, acaben amb una pregunta molt concreta: "De todos los que han dicho ser hijos del rey Juan Carlos, ¿a quién le das credibilidad?". I ell respon amb contundència sobre algú a qui li atribueix un percentatge molt elevat perquè també sigui germà seu. Germana, en aquest cas: "A Paola. La hija de Olghina de Robilant yo creo que es hija de Juan Carlos en un 95%". Al llibre Juan Carlos I, el rey de las cinco mil amantes, s'assegura que JC podria tenir més d'una vintena de fills il·legítims. Però Solà dona més crèdit que a ningú a la filla de la comtessa Olghina Nicolis de Robilant.

olghina

Olghina de Robilant

Quan el Borbó era un jove de 18 anys, va tenir un sonat affaire amb ella que va durar quatre anys, que es va anar repetint durant els anys 50 entre Itàlia i Portugal i qui sap si va donar com a fruit una filla il·legítima, Paola. Amb 25 anys, Olghina es va convertir en mare soltera, tot un escàndol a la seva família. Ella mai no va revelar el nom del pare, tot i que a finals dels 80 una revista italiana va publicar declaracions seves assegurant que era Joan Carles. Ella, però, ho va desmentir rotundament. Veurem si Solà no està sol.