La monarquia espanyolasempre a la mateixa velocitat que la resta de la societat, és, a les ja de per sí, anacròniques monarquies, la que més vergonya aliena provoca. Els Borbons porten anys anant per la vida com si encara estiguéssim en èpoques feudals, amb costums lamentables. I no només ells. Espanya és un país on, per exemple, cada any que se celebra l'obertura de l'any judicial, es reprodueix la mateixa imatge penosa de Felip envoltat només d'homes decidint les qüestions judicials del país.

felip i jutges

Felip i jutges (@CasaReal)

Finalment, després de 40 anys de monarquia, s'ha produït a Zarzuela un fet insòlit fins ara. 40 anys han trigat els Borbons en integrar una dona en el cercle més privat de seguretat del rei Felip. Segons explica El País, per primera vegada en la història, des d'aquest dijous, el monarca compta amb una dona com a ajudant de camp. La edecán s'ha incorporat a aquest cos, compost per militars i guàrdies civils al servei del rei. Nou persones dedicades a acompanyar Felip. Segons el decret que regula aquest cos, els ajudants de camp del rei "deben formar parte de “los empleos militares de coronel o capitán de navío, teniente coronel o capitán de fragata, comandante o capitán de corbeta, en situación administrativa de servicio activo, pertenecientes al Ejército de Tierra, la Armada, el Ejército del Aire y el Cuerpo de la Guardia Civil”.

DL u374915 007

Felip (GTRES)

Constituye la representación de honor de la institución militar, al servicio inmediato del Rey, dentro de la Casa de su Majestad. Tiene su antecedente en el siglo XIX, cuando se designa un reducido número de Oficiales al servicio de las Reales Personas”. Antecedents en el segle XIX, 40 anys de monarquia borbònica i no ha estat fins ara, setembre del 2020, quan es veu una dona exercint les seves funcions en aquest àmbit... Tot molt normal. Les explicacions del citat mitjà haurien de fer avergonyir Felip i els qui decideixen (tard) que les dones s'havien d'incorporar a aquesta feina: "Este nombramiento simboliza la adaptación de la Casa del Rey a una realidad presente desde hace años en los Cuerpos y Fuerzas de Seguridad del Estado, y a la que propia reina Letizia se había mostrado proclive".

DL u416717 025

Letícia i dones de la Guàrdia Civil (GTRES)

Expliquen que la reina, fa dos anys, en la commemoració del 30è aniversari de l'ingrés de la dona a la Guàrdia Civil, va comentar que “sería bonito que hubiese mujeres en el servicio de seguridad de la Casa del Rey". Dos anys després, li han fet cas. Ara, el que sería bonito seria que el masclisme endèmic, també a Zarzuela, quedés aniquilat d'una vegada per totes.