La infanta Sofia és la favorita dels ciutadans de tota la Família Reial. Ho és per moltes raons, per personalitat, per presència, per desimboltura, però sobretot per no ser la mimada de la casa. Tots els focus miren a la princesa Elionor mentre Sofia pateix l'efecte Harry.  Com el polèmic germà petit del príncep de Gal·les, Sofia és la suplent, la segona, la que només té una funció: suplir Elionor si mor o abdica. Sofia farà 16 anys aquest mes d'abril, una edat pre-adulta. I s'adona de tot. Fa 16 anys que tot el protagonisme que li permeten és aparèixer al costat d'Elionor, com siameses. La infanta Sofia mai ha protagonitzat un acte oficial sola, sempre com a crossa de la germana gran. Fins ara. La filla petita dels reis serà per primer cop el centre d'atenció aquest mes de maig per la seva confirmació, un sagrament dels catòlics adolescents. Però Sofia té un problema: ha de triar padrí de confirmació.

Infanta Sofia GTRES
Infanta Sofia GTRES

Casa Reial ha donat la pista de qui pot ser l'escollit pel moment més important en la vida social i pública de Sofia, el primer on serà el focus d'atenció. A l'església només hi accediran quatre familiars de l'adolescent: Felip, Letícia, la reina Sofia i Elionor. O sigui que el padrí de confirmació haurà de ser un d'aquests quatre. El padrí de confirmació d'Elionor va ser el seu pare, Felip. Del tot lògic tenint en compte que la línia successòria passa de Felip a Elionor, i ella és la favorita. Per no repetir, a Sofia li queden tres opcions. La reina Sofia és una mala decisió, té 84 anys i té difícil arribar a acompanyar Sofia el dia de la seva boda. Queden dues opcions. Elionor, que no té massa sentit sent també menor d'edat. La llista, doncs, es redueix a una persona: Letícia. Però hi ha un elefant enorme dins de Zarzuela que ningú no en parla: Letícia és atea. El seu primer casament va ser pel civil, es va divorciar i va triar una interrupció voluntària de l'embaràs d'un nòvio anterior a Felip. Va haver d'assistir a cursets pre-boda per poder casar-se per l'església amb el rei. Aquesta vida de Letícia, allunyadíssima del catolicisme, la fa inviable com a padrina de confirmació. Sofia es troba en un carreró sense sortida.

La infanta Sofia ha de triar entre una menor, una octogenària o una atea. La decisió salomònica és clara: triar Felip. No està escrit que dues germanes no puguin tenir el mateix padrí i això permetria no discriminar la petita. Però un digital proper a Zarzuela, Monarquía confidencial, dona la notícia que confirma l'escandalós tracte discriminatori a la filla petita dels reis. Fonts de Casa Reial filtren que és imprescindible marcar diferències entre les dues germanes: no és el mateix ser princesa i hereva que infanta i suplent. Escriuen literalment "Según apuntan fuentes cercanas a La Zarzuela, Sofía podría tener a su abuela materna Sofía como madrina, y no al rey Felipe como se había apuntado, que sí lo fue en el caso de Leonor. Uno de los argumentos tienen que ver con la conveniencia de marcar cierta diferencia entre el caso de la princesa heredera y el de su hermana, la infanta Sofía".

EuropaPress 4774566 infanta sofia llega auditorio palacio congresos principe felipe oviedo (1)
La infanta Sofia, EP

Increïble que l'any 2023 hi hagi algú que decideixi privilegis i tracte discriminatori entre dues filles de 16 i 17 anys. Si són els funcionaris de Zarzuela els que ho imposen Letícia està obligada a plantar-se i a dir prou.