La nova reina Camilla Parker-Bowles ha decidit fer un homenatge a la reina Isabel II en la coronació de Carles III, lluint una corona sostenible, reciclada i sense un dels diamants més costosos del món, en lloc d'encarregar-ne una de nova. Està el palau de Buckingham intentant retallar despeses? O hi ha alguna cosa més darrere d'aquesta decisió? Tot sembla indicar que existeix un rerefons un tant sinistre després de l'elecció d'aquesta corona reciclada, ja que ha pogut personalitzar-la per extreure el 'diamant maleït' que Isabel II li va regalar uns mesos abans de la seva mort.

Segons ha transcendit, la corona que portarà Camilla el dia de la coronació pertanyia a la reina María de Teck, esposa de Jordi V, i besàvia de Carles III. Aquesta joia va ser encarregada a la joieria londinenca Garrad, creadora de moltes de les joies icòniques dels Windsor, poc abans de la seva coronació el 1911. Aquesta corona està composta per una muntura de platja, banyada en or, i adornada amb 2.200 diamants, inserits en una banda circular. Tanmateix, hi ha un diamant pertanyent a aquesta corona que no serà present en l'entronització de Camilla Parker-Bowles. Es tracta del diamant Koh-i-Noor, de 105 quirats, i que va passar a formar part de la corona de la Reina Mare, el 1935.

Camilla Parker-Bowles fuig de la maledicció d'un temut diamant el dia de la seva coronació

Segons s'ha dit al Palau, la decisió de no incloure el Koh-i-Noor a la corona reciclada de l'esposa de Carles III es deu a una maledicció que pesa sobre aquesta pedra preciosa. Segons el llibre 'Baburnama', les memòries de l'emperador Babur, que va donar inici a la dinastia mogola a començaments del segle XVI, cada vegada que aquest bonic diamant era extret del seu cofre es produïa una gran desgràcia: assassinats, terribles derrotes en batalla, accidents fatals... tot això passava gràcies a la següent maledicció: "Qui posseeixi aquest diamant dominarà el món, però també coneixerà totes les seves desgràcies. Només Déu o una dona poden portar-ho amb impunitat".

Per aquesta raó, la Corona britànica quan va rebre aquest diamant procedent de l'Índia, i que el seu nom significa "Muntanya de Llum", va decidir incorporar-lo a una corona femenina. Tanmateix, la reina Camilla ha decidit no incloure aquesta pedra preciosa a la seva corona, potser tement despertar alguna profecia hindú sobre Buckingham Palace.

El conflicte colonial entorn del Koh-i-Noor

Però no només el diamant Koh-i-Noor ha estat objecte de controvèrsia en la coronació de Carles III i Camilla per la seva suposada maledicció. També ha generat una gran polèmica entre els països que van ser antigues colònies britàniques, com l'Índia, Afganistan i Pakistan, que han reclamat la propietat de la pedra des de fa diverses dècades. De fet, el Govern de l'Índia ha expressat el seu descontentament per la possessió d'aquest diamant, ja que representa els records dolorosos del passat colonial del seu país.

Ara bé, Camilla va descartar aquest diamant per temor de causar algun dany durant la seva coronació? O és una decisió política destinada a evitar més controvèrsies en la monarquia britànica? Pot ser que hagi estat per ambdues raons.