En els últims anys, Letizia va avançar ràpidament en l'àmbit periodístic. Al final de la seva carrera com a periodista, va començar a destacar-se com una figura prominent en TVE, primer en 'Informe Setmanal' i després en el 'Telenotícies 2' juntament amb Alfredo Urdaci. Aquest va ser un període de gran èxit professional per a ella. Encara que tradicionalment els presentadors de notícies no solen atreure gaire interès de la premsa, Letizia estava a punt de convertir-se en el centre d'atenció mediàtica a causa de la seva amistat amb Felip VI. Segons Isidre Cunill, el llavors príncep va mostrar interès per ella, igual com ho havia fet per altres "noies guapes de la tele". Letizia Va anar així com va convidar a un sopar organitzat per Pedro Erquicia al seu àtic de Madrid, on Felipe, una persona molt tímida, esperava trobar-se amb ella per primera vegada.

Felipe Letizia Oviedo
Felipe Letizia Oviedo

Encara que ambdós van mantenir la relació en secret i van ser molt discrets, els rumors sobre la unió entre Felipe i Letizia ja circulaven a les redaccions dels mitjans de comunicació. La notícia s'estava convertint en un secret a veus que cada vegada coneixia més gent. La família Ortiz Rocasolano va rebre amb alegria aquesta relació, encara que amb diferents graus d'entusiasme. Mentre que Jesús no estava gaire content, Paloma Rocasolano estava encantada amb la idea que la seva filla algun dia es convertís en reina.

Letizia sempre va ser una dona molt ambiciosa, i els seus pares estaven convençuts que aconseguiria grans coses, encara que mai no van imaginar que seria en la reialesa. Avui dia, Letizia és la dona més poderosa d'Espanya, ocupant un lloc de màxima rellevància.

Tanmateix, no haver nascut en la reialesa implica el risc que el passat pugui sortir a la llum i causar problemes. Fins a 2003, Letizia va viure com una dona anònima. El seu cosí, David Rocasolano, es va encarregar de revelar aspectes desconeguts de la seva vida al llibre no autoritzat 'Adeu, princesa', que va ser un cop devastador per a ella.

David Rocasolano explica tota la veritat sobre Letizia, però li surt molt car, repudiat per la família i perseguit per la justícia

Segons la periodista Laura Rodríguez, Letizia es va venjar de David instigant en contra seu. David Rocasolano va ser condemnat per l'Audiència Provincial de Madrid a 18 mesos de presó i a pagar una multa de 24.000 euros als fills de Rocío Dúrcal per revelació de secrets, una acusació que era completament falsa. A causa de les amenaces del CNI, que està completament controlat per Letizia, David va haver d'abandonar Espanya. "El CNI ho va perseguir perquè guardés silenci perquè sabien que podia revelar que els reis es van conèixer el 2001 i van començar una relació amorosa. Durant aquella època, Letizia va quedar embarassada de Felipe, però van decidir interrompre l'embaràs. Per això van fingir conèixer-se a la casa de Pedro Erquicia, i van utilitzar David Tejera com una tapadora per a l'avortament de Letizia amb Felipe perquè ningú no sabés qui era el veritable pare", relata la periodista en el vídeo "periodistes enderrocats per Letizia" a partir del minut 3:30.

david rocasolano GTRES
david rocasolano GTRES

Laura Rodríguez repassa el llibre de David Rocasolano, 'Adeu Princesa', amb el qual fa molt mal a la reina, i recorda com el seu cosí destapa el veritable caràcter de la monarca, una dona molt ambiciosa i sense escrúpols. El seu caràcter era tan fort que de vegades assegura que arribava a ser fins i tot violenta. No li tenien respecte, li tenien por. I a més, afirma que la família Ortiz Rocasolano per complet no tenia ni un euro. Letizia li deu tot a la corona. No tenien ni per menjar.