Les germanes del rei Felip són com dos gerros xinesos, aparatosos, cars i no gaire agraciats. Madrid hi ha de conviure i no sap ben bé què fer-ne. El centre de la monarquia recau en Elionor i la seva Cort de cosins, els Marichalar i els Urdangarin, que en les dues matriarques Cristina i Elena. Per alguna raó la infanta Cristina ha decidit passar molt més temps a Espanya. La germana mitjana no té casa a Madrid i s'instal·la a viure o amb la seva germana Elena al seu pis de luxe o amb la seva mare Sofia a Zarzuela. Donades les males relacions amb Felip, el més probable és que convisqui amb Elena i intenti passar desapercebuda, sobretot per Hisenda ja que no és resident feical espanyola per evitar inspeccions. Però en els darrers mesos ha passat per Barcelona, Canàries, Andalusia i Madrid perquè cap fill no la lliga a Ginebra. Aquest dilluns ha aparegut en cotxe oficial al costat de la seva germana Elena i els escortes per assistir al funeral de la germana del seu modista, Lorenzo Caprile.

DL u557977 020
Elena i Cristina arriben al funeral en cotxe oficial, GTRES

Cristina ja resideix a Espanya contínuament, en una jugada a Hisenda que si la investiga i descobreix que passa més dies aquí que a Suïssa, haurà de declarar els milions ocults que rep de Joan Carles. Cristina s'està deixant veure massa i no ha obtingut el perdó del rei ni li ha tornat el ducat de Palma que li va prendre per sospitosa de corrupció. Cristina ha decidit anar al funeral molt mal calçada, amb espardenyes de vímet. No és massa respectuós amb la difunta. A la porta de l'església han rebut a les infantes l'actor Antonio Resines i la seva dona, Ana Pérez-Lorente, que anava de blanc, també molt inadequada, i tot i ser amiga íntima de les infantes les ha fet una desproporcionada genuflexió al mig de la vorera que ha quedat patètica, decimonònica i totalment inadequada. Aquesta ha estat l'estampa de la senyora de Resines i les infantes Cristina i Elena:

DL u557977 023
La dona de Resines genuflexa amb Elena, GTRES
DL u557977 026
La dona de Resines genuflexa amb Cristina, GTRES

Doble genuflexió de la senyora a empentes i rodolons, esforçant-se per no caure i mal vestida pel funeral. Segons Vanitatis, la dona de Resines és productora de cine i "proviene de una familia bien relacionada y conoce a los hijos de los Reyes eméritos desde pequeña,  iban juntas al cole, la mujer de Resines siempre ha sido amiga de los hermanos, sobre todo de ellas, y esa amistad la ha llevado a conocer a todos los miembros de la familia”. La cara de Cristina era de vergonya aliena i pitjor era la cara de Resines, a mig camí entre Valle-Inclán i un senyor gran ofès:

DL u557977 030
Cristina amb sandàlies de vímet a un funeral, GTRES
DL u557977 011
Antonio Resines malcarat després de la doble genuflexió, GTRES

Aquest és el panorama quan mor la germana del modista, que les infantes es presenten amb cotxe oficial vestides com per sortir a comprar al barri de Salamanca i la dona de Resines fa un exercici de plebea exagerada quan ningú dels assistents es dona per al·ludit amb aquest agenollament que ningú practica i molt menys amb les infantes, que ni són Família reial ni representen la Corona. Però les germanes del rei estan decidides a tornar, i com els vells tremps en pack, en duet, juntes a actes públics i privats, inaugurant expos o a funerals. Letícia desapareix i el forat que hauria d'ocupar Elionor s'hi posen dues dones del passat, les infantes. Madrid està cofoi, és la Corona que els agrada, la de la genuflexió doble.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!