Cristina de Borbó torna a la solteria amb 58 anys. Soltera i divorciada, després de la seva traumàtica ruptura amb Iñaki Urdangarin. Sembla que, malgrat tenir pretendents al seu voltant, ha tancat la paradeta amorosa i ja només té ulls per a Déu i la religió. "Sus amigas de Barcelona intentan presentarle hombres solteros y deportistas para que rehaga su vida, pero ella dice que su vida está muy hecha y que no necesita nada más", explicava ahir Pilar Eyre. Continua el camí iniciat per la infanta Elena, immaculada des que partís peres amb Jaime Marichalar, també en circumstàncies ben poc habituals. Cristina i Elena, solterones per sempre més. I amb un toc monacal. Un comportament que, d'altra banda, no és pas nou. I encara és visible en petits gestos. 

Per exemple? El famós anell de casada. Malgrat les diferents versions sobre el tema, sobre si és o no és la mateixa aliança que l'unia al basc, farem cas de la millor font d'informació disponible i tancarem el debat: la mateixa escriptora catalana, a qui difícilment li claven gols perquè les fonts són de primera categoria. I en el cas de Cristina, de primera mà. Pilar Eyre sentencia el cas, l'anell és el mateix: "Iñaki es y será siempre el padre de sus hijos y ese anillo es el símbolo de la familia que crearon y él traicionó. 'No he sido yo la que he fallado... por eso no me lo voy a quitar'", li va dir. Creences, moral, ètica, fe. Tot es barreja en el plantejament de la infanta, però la seva decisió és ferma. Sembla que no li importi el que digui la resta del món.

Pilar Eyre TV3
Pilar Eyre / TV3

Bé, no sempre. No és immune a la crítica, a la burla i al comentari de terceres persones, normalment poc afavoridors per a la seva causa. La cronista reial explica, a les pàgines de 'Lecturas', un altre encontre recent amb la germana de Felip VI durant un acte públic. Es va trobar amb una dona forta, convençuda, però també dolguda. Hi ha unes paraules que sent habitualment i que la fan enfilar per les parets. "Le da "mucha rabia" que se repita continuamente que sigue enamorada de Iñaki Urdangarin, 'se siente ultrajada por esa imagen bobalicona'". Un altre ultratge, després de les famoses fotos amb Ainhoa Armentia agafats de la mà a Bidart, i que la mateixa revista d'Eyre va dur a la seva portada fent saltar pels aires el matrimoni dels exducs de Palma.

ainhoa Armentia Iñaki Urdabgarin Instagram
Iñaki i Ainhoa / Instagram

Eyre recorda el patiment de Cristina durant tot aquest procés posterior a la publicació de l'exclusiva: "Ha sido muy doloroso ver como el amor de su vida le engañaba a ojos del mundo, un desconsuelo del que ha conseguido reponerse poco a poco "con mucha terapia y una gran fuerza de voluntad". I no desmenteix l'odi que sent per l'Ainhoa: "Como es humana, no puede desprenderse de la profunda aversión que siente por 'la otra'". Prova d'això, el marcatge que fa sobre els fills perquè no se li acostin. Una estratègia efectiva fins al moment, amb una excepció: en Pablo. El nen dels seus ulls, però que s'assembla tant a aquell ex que vol oblidar. Difícil papereta.

Cristina abrazo pablo GTRES
Cristina abraça Pablo Urdangarin / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!