Corinna Larsen té por. L’examant de Joan Carles ha estat citada a declarar el proper 28 de setembre per les gravacions del comissari Villarejo. Un cas que ara és en mans de la justícia espanyola, però que fins a l’actualitat ha estat plagat de filtracions a la premsa. El tema de les amenaces n’és un exemple. Quan es va destapar públicament la seva relació amb l’aleshores rei d’Espanya, després de la sonada cacera d’elefants a Botswana, l’aristòcrata alemanya es va convertir en el principal objectiu del CNI a través de l’Operació Mònaco. Els serveis d’intel·ligència buscaven recuperar els papers que podia tenir a casa i que comprometien la figura del monarca. En una de les cintes que ara s’investiguen, Corinna també assegura que algú va amenaçar-la de mort i que va insinuar que podia acabar com Lady Di.

Lady Di GTRES

Quan fa 23 anys de la mort de Lady Di, Corinna Larsen hauria assegurat que tem acabar com ella | GTRES

Coincidint amb el 23è aniversari de la mort de la princesa de Gal·les, el 31 d’agost del 1997, Pilar Eyre recupera a Lecturas el tema de les amenaces a Corinna. Van entrar la seva casa de Suïssa, li van deixar al damunt de la taula un llibre sobre el fatídic accident de cotxe de Diana Spencer i l’endemà una veu misteriosa va trucar-la per telèfon i va advertir-la: “Hi ha molts túnels entre Mònaco i Niça”, en clara referència al tràgic final de Diana al pont de l’Alma de París. La cronista reial afirma que una Corinna “terroritzada” va demanar fa poc que no la deixessin morir com a l’ex de Carles d’Anglaterra: “¡No quiero acabar como Lady Di, temo morir como ella!”, assegura que va dir no fa gaire. I és que malgrat que la versió oficial sempre ha estat que la princesa va morir per l’excés de velocitat del xofer, hi ha qui s’abona a les teories de la conspiració que assenyalen la casa reial anglesa i el MI5. Larsen va arribar a apuntar que denunciaria els serveis secrets espanyols per a resoldre l’assumpte de les amenaces, però mai no ho ha arribat a fer, o almenys no ha transcendit públicament.

Corinna i Joan Carles petó GTRES

Corinna va dir que denunciaria els serveis d'intel·ligència, però no hi ha constància que ho hagi fet | GTRES

Més enllà de les amenaces a Corinna, Eyre escriu també que la biografia de Lady Di va servir perquè l’advocat de Letícia fes signar a Felip un sucós acord prematrimonial en cas de divorci. “A ti tienen que tratarte mejor que a Lady Di”, li hauria dit a l’actual reina. Si algun dia se separen, Letícia aconseguiria, entre d’altres, dues cases, una d’estiu i una d’hivern. Però n’hi ha més. De totes maneres, la periodista ho publica tot i que dubta si creure-ho perquè “algunas de las noticias sobre ella tienen un sospechoso tufo de noticia pergeñada por la extrema derecha aliada con monárquicos trasnochados”. La ultradreta vol acabar amb Corinna, Letícia i la monarquia?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat