Letizia mai no ha tingut una bona relació amb els Borbó, això és un fet que no oculta. La reina estava desitjosa d'heretar el tron per eliminar-los. Amb les malifetes de Juan Carlos i el cas Nóos, per salvar la corona, la reina va obligar Felipe a abdicar el seu pare i a treure a la resta de la família totes les seves funcions institucionals i el sou que percebien dels Pressupostos Generals de l'Estat. A partir d'aquell moment es van anar desvinculant totalment de la família. De fet, en els últims deu anys no hi ha ni una sola fotografia de tots junts, Letizia evita que Leonor i Sofia es relacionin amb les seves ties, cosins o avi.

Quan es va convertir en princesa, Letizia va estar a punt de marxar de Zarzuela. L'ambició li va poder i va veure que es va equivocar. Aquest no era el seu lloc, però no tenia gaire escapatòria. Una psicòloga li va recomanar escriure en un diari, i allà va bolcar totes les seves frustracions contra els Borbó, aquella família que la va deixar completament sola pel simple fet de ser una plebea. Unes pàgines que es van ordenar destruir, com altres proves que farien malbé a la monarca i a la corona.

Felipe Letizia Juan Carlos funeral constantino Windsor GTRES
Felipe Letizia Juan Carlos funeral constantino Windsor GTRES

Letizia va sacrificar la seva vida per la corona

Pilar Eyre ha recordat que quan la reina Letícia va decidir prioritzar el seu amor, "va haver de deixar la seva professió, que l'apassionava, i es va traslladar a viure a l'ombrívola casa del príncep, on va ser mesos rebent classes de Protocol, Història, Anglès, Religió...". A partir d'aquell moment es va quedar sense veu ni vot, va poder donar cap opinió, ni tan sols decidir sobre el dia del seu casament, el moment més màgic per a qualsevol dona.

Eyre ha recordat que "quan protestava, el 'staff' de la Zarzuela li deia: "Faci llestes, senyora," i ella anava sempre amb un quadern en el qual apuntava tot". Tanmateix, aquest diari va durar poc temps. En concret, "fins que Felipe s'ho va fer destruir perquè no caigués a mans alienes". Una destrucció del més significativa perquè tal com ha escrit Eyre, "quan va cremar aquesta espècie de diari a la xemeneia del palau, potser es va adonar també que cremava el seu passat per començar una nova vida".

Res del que Letizia escrivia en aquestes pàgines no podrà trobar-se ni saber-se. Aquest diari ja està totalment desaparegut, el calvari que ha viscut Letizia amb els Borbó i la monarquia només roman ja al seu cap, i possiblement amb ella morirà. O no. Pilar Eyre també afirma que el matrimoni està completament trencat i que el proper any podrien divorciar-se, quan la infanta Sofia assoleixi la majoria d'edat.

Letizia Felipe casament EFE
Letizia Felipe casament EFE