Cada setmana, els aficionats pericos tenen una cita amb el primer programa de l'Espanyol fet en un teatre. Així és com es presenten a ells mateixos els del programa Perico que vola, que cada setmana condueixen els periodistes David Recasens i Àlex Pérez des de l'Eixample Teatre de Barcelona. L'actualitat del conjunt blanc-i-blau presentada de manera irònica i irreverent, on hi tenen cabuda convidats pericos a explicar les seves experiències. I aquest dimarts van tenir la meravellosa Chiqui Martí.

chiqui marti

Chiqui Martí / @pericoquevola

La millor ballarina de dansa eròtica del país, artista perica i creadora del gènere strip-art, a qui hem vist en nombrosos programes, com aquell mític Crónicas marcianas del Sardà, va seure i va explicar algunes de les situacions curioses que ha viscut mentre feia la seva feina. I una d'elles va sorprendre, bàsicament per qui va ser el protagonista indirecte. Explica Martí que un dia va anar a fer un striptease, i ja l'habitació on va anar a canviar-se, la va deixar amb els ulls com a taronges: "Una habitació de la hòstia i moltes fotos. Començo a mirar i a veure fotos de la reina, de les infantes, amb tope gent. I jo: 'On estic?'".

chiqui perico

Chiqui Martí / @pericoquevola

Què va passar després? "Passo al saló, era una casa immensa, i treuen a totes les noies que hi havia, A TOTES, i es queden només els nois, era un comiat de solter. Demano una cadira, ballo amb ella, contacte zero".

Mentre feia el seu número, però, i davant la mirada atentíssima de tots els homes, va al·lucinar amb qui va veure darrere, amagadet: "Sobresortia un era molt alt... era el rei, que estava darrere de tot de tot de tot perquè no se'l veiés, però clar"... 

felipe gafas

Felip VI / GTRES

A plató, els ulls com a taronges. Un dels presentadors tem pel matrimoni Borbó: "Vols dir que si Letícia ens està veient, pot haver-hi....?". Però Martí confessa que va ser fa molts anys, més de 20, i els reis encara no es coneixien. Sí recorda que es va carregar la cadira i el neguit que va tenir: "Ostras... me la he cargado. Em van dir que no em preocupés, que n'hi havia més. I jo: 'Ya, pero esta debe ser de Alfonso II...".

Sublim. Chiqui Martí, meravellosa, com sempre. La cadira no ho va superar. Segur que Felip també es va quedar impressionat amb el número. Ens queda per saber si també es va posar la corbata lligada al front.