La infanta Elena sembla, de tota la família reial, la que avui en dia viu més feliç de la vida i gaudeix més de la condició que té. Es passa el dia anant als toros amb el seu pare, navegant, dinant, sopant i qualsevol terminació "ant" que tingui a veure amb la bona vida. Mentre la seva germana viu en permanent ombra de tristor, amb el marit a la presó, i el seu germà està cada dia més enfilat pels detractors de la monarquia, ella a lo suyo. Divorciar-se de Jaime de Marichalar va ser del millor que va fer en la seva vida i des de llavors, no se li coneixen gaire (per no dir cap) relacions de parella de renom o que hagi durat en el temps. Anys enrere, però, passava per ser la membre més prolífica dels Borbons, especialment dins el món de l'hípica. I aquests dies, s'ha tornat a parlar d'un affaire esporàdic que va tenir amb un grande de Espanya.

infanta elena cavall gtres

GTRES

"La cocaína me perturbaba por completo. Yo vivía en una obsesión: seducir a mujeres. Ninguna se me resistía". És, probablement, una de les frases més polèmiques de les memòries que aquesta setmana surten a la venda, les de Cayetano Martínez de Irujo, fill petit de la Duquessa d'Alba: De Cayetana a Cayetano. L'aristòcrata va tenir un passat fosc on no era capaç de dir no a la droga ni a cap dona, com Genoveva Casanova i Mar Saura. Tampoc a la infanta Elena. I això que la seva relació no es va produir pels motius més romàntics del món. 

mar saura cayetano

Explica el genet que li van recomanar que s'acostés a la infanta. El simple fet ja és penós. Encara més els motius pel qual li van fer aquesta 'recomanació': "por puro patriotismo y responsabilidad histórica". Es veu que pel bé de la pàtria espanyola, la filla gran dels reis havia de tenir un amant que simbolitzés la bandera com ningú. Pel que sembla, explica Lecturas, cap dels pretendents estava a l'alçada "de la posición que ella podría llegar a ocupar. La Infanta necesitaba una persona fuerte a su lado. Al parecer, yo era el elegido". Va arribar de retruc als Borbons, però el que va veure en ella li va agradar: "Para mí, la infanta Elena era una persona superentrañable y supertodo. Lo que pasaba es que no quería meterme ahí porque estaba luchando para salir de mi propia celda y no quería meterme en otra mayor". Zarzuela com una gàbia daurada. Però la 'superentrañable' i 'supertodo' també tenia uns 'superpapis' que li van fer agafar por a Cayetano.

infanta elena gtres

GTRES

Perquè l'amic especial de la infanta sentia molta pressió ambiental pel que pogués tenir amb Elena i sobretot, per on acabés la cosa. I això que tant la Duquessa d'Alba com la reina Sofia estaven "encantadas" amb una unió que només va durar tres mesos. Tothom veia en ella una rèplica del genet britànic Mark Phillips, que es va casar amb la princesa Ana, filla d'Elisabet II. Quan es va acabar? Quan en mig d'un acte, Cayetano va sentir, en boca del rei emèrit: "'¡Vamos a ser familia!'... Esa frase la oyó la prensa y salió publicada. Ahí me empecé a asustar". I va fugir cames ajudeu-me. C'est fini.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat