Zarzuela tenia un pla perfecte per unir Espanya: casar les dues filles Elena i Cristina amb catalans o bascos i amb algú molt espanyol, de l'Espanya rància i aristocràtica. Així acontentaven a tothom. La primogènita va triar un senyor de províncies, de Sòria, molt tronat: Jaime de Marichalar. I la filla petita, que vivia a Barcelona treballant a la Fundació La Caixa va triar un basc nacionalista, del PNB, format a Catalunya com a jugador del Barça, Iñaki Urdangarin. Semblava el pla perfecte, com passava a l'Edat mitjana i els reis casaven les filles amb altres reis per unir Corones. Però la carrossa reial es va convertir en carabassa i les dues infantes es van divorciar, una per adulteri, Cristina, i l'altra per motius poc revelats. Marichalar va patir un ictus per culpa dels seus mals hàbits.

jaime marichalar mascara GTRES
Jaime de Marichalar, màscara / GTRES

Ara el digital Vanitatis publica que l'idil·li entre la Casa Reial i els gendres va acabar, pel que fa a Urdangarin, amb el cas Nóos. Ara ja se sap que Urdangarin no va fer res que no fes Joan Carles, comissionista i evasor fiscal. Però per guardar les aparences van dir que Urdangarin era poc exemplar i van fer-lo fora de Marivent un estiu. La notícia és com es referien a Zarzuela a la família Urdangarin: 'los catalanes". Com una banda de gitanos o un clan, però català que els sembla més despectiu: "Verano de 2012, los hijos Urdangarin Borbón estuvieron solo dos días en Mallorca. Una estancia exprés cuando estaba previsto que pasaran una semana con Sofía y participaran como en años anteriores en el curso de vela con los primos Marichalar. Ya había saltado el caso Nóos, y tanto Urdangarin como la infanta Cristina estaban vetados en las vacaciones reales y desterrados de Baleares".

Urdangarin barça GTRES
Urdangarin al Barça / GTRES

Segueix explicant Paloma Barrientos que "fuentes cercanas al exduque de Palma quienes filtraron lo que sucedía realmente en el ámbito familiar de los “catalanes”, que así les denominaban en Zarzuela. Iñaki Urdangarin, que aún tenía mando en plaza, lo dejó claro. Y estableció sus condiciones con el apoyo total de su mujer. Más o menos vino a decir: “O vamos todos o ninguno”. Y así fue. Los cuatro niños abandonaron el palacio de Marivent y dejaron a la abuela doña Sofía sola con los nietos Marichalar". Si als nets Marichalar no els anomemenen "los madrileños", només existeix una explicació pel pseudònim de "catalanes": és pura catalanofòbia i no té curació.

pablo urdangarin chandal barça Europa Press

Pablo a Pedralbes, EP

La veritat és que els quatre catalans (Juan, Pablo, Miguel i Irene) no han causat cap escàndol mai. Escolaritzats a Catalunya són un exemple. Pablo Urdangarin ja té 21 anys. Podrien haver caigut en la temptació de l'avi matern: disposar de diners il·limitats i negres amb targetes black. Cap dels Urdangarins no van defraudar, senyal que estan més ben educats que els dos Marichalar. Mentre a Victoria Federica passejant per Madrid li criden "Ladrona, devuelve la pasta., el jove Pablo, que viu a Barcelona, passeja tranquil·lament. No és cap corrupte.  Del nen formalet que acompanya el pare de permís penitenciari a l'actual home esportista, de faccions marcades i xandall, amb pas ferm per la zona alta de Barcelona. Totes les noies se'l rifaran. Pablo va néixer a Barcelona un 6 de desembre, a la clínica Teknon. És Borbó, culer i català. Per pena de La Zarzuela.