Letizia anhelava forçar l'abdicació de Juan Carlos i assumir el control de Zarzuela, sent coneguda per la seva ambició i determinació. Durant l'última dècada, va aconseguir desvincular-se per complet del llinatge Borbó, retirant responsabilitats i assignacions pressupostàries als membres de la seva família. Tanmateix, la seva posició es va veure compromesa quan Jaime del Burgo, sis anys després del seu divorci de Telma Ortiz, va destapar una relació secreta amb Letizia durant el seu matrimoni amb el llavors príncep, suggerint una possible infidelitat que la va deixar en una situació complicada.

És innegable que Letizia ha experimentat una disminució de la seva influència en la institució, tal com es reflecteix en els esdeveniments familiars més recents. En la missa homenatge a Constantino de Grècia a Windsor el 27 de febrer, es va trobar sola, mentre Felipe i Juan Carlos compartien moments íntims i demostracions d'afecte davant les càmeres.

Felipe i Letizia relación
Felipe i Letizia relación

Addicionalment, un altre signe revelador de la pèrdua de poder per part de Letizia és el desafiament plantejat per Victoria Federica en participar en el programa 'El Desafiament'. Malgrat els desitjos de la reina de mantenir els fills de la infanta Elena fora d'Espanya, la jove es va unir al projecte de Pablo Motos. Aquest fet subratlla que Letizia ja no ostenta un control absolut, i Felipe emergeix com la figura dominant en Zarzuela. La seva intenció és apropar la joventut a la monarquia i millorar la imatge de Victòria, qui sempre ha estat considerada la més conflictiva dels fills de la infanta Elena.

La situació actual denota un canvi en les dinàmiques de poder dins de la família reial. Letizia, inicialment desitjosa de consolidar la seva posició com a cap visible de la monarquia, es veu ara enfrontada a desafiaments que minen la seva autoritat. La revelació de la relació passada amb Jaime del Burgo ha donat llum sobre la seva vida privada, generant un escenari en el qual la seva imatge es veu afectada i la seva capacitat per liderar es veu qüestionada.

L'esdeveniment en la missa d'homenatge a Windsor va ser simbòlicament revelador. Mentre Letizia es trobava sola, Felipe i Juan Carlos compartien confidències i afecte, projectant una imatge d'unitat familiar que contrasta amb l'aparent solitud de la reina. Aquest contrast no només posa de manifest la fractura en les relacions familiars, sinó que també suggereix un canvi en la percepció pública de la figura de Letizia.

Victoria Federica a 'El Desafío' és la prova que Letizia ha perdut tot el poder a la corona

La participació de Victoria Federica a 'El Desafío' afegeix un altre component a aquesta narrativa de canvi en el poder. Malgrat els desitjos de Letizia de mantenir els fills de la infanta Elena allunyats de l'esfera mediàtica, la decisió de Victòria d'unir-se al programa indica una autonomia creixent i una falta de control per part de la reina sobre les decisions de la seva família estesa. Aquest pas cap a la televisió marca una nova direcció per a Victòria, allunyant-se de les expectatives tradicionals de la reialesa i suggerint una independència més gran.

La pèrdua de control per part de Letizia es reflecteix també en l'aparent acceptació de la participació de Victòria en el programa, sense intervencions per part de la Casa Reial. Encara que la reina sempre ha estat coneguda per la seva determinació i control, aquest episodi mostra que la seva influència ha minvat, permetent que decisions significatives es prenguin sense la seva aprovació prèvia. La falta de consulta sobre aquest assumpte ressalta la fractura entre Letizia i altres membres de la família reial, especialment amb aquells que busquen camins divergents.

Genoveva Casanova i Victoria Federica - Instagram
Genoveva Casanova i Victoria Federica - Instagram

En aquest context, la figura de Felipe emergeix com la nova força dominant en Zarzuela. El seu acostament a Juan Carlos i la recerca d'una imatge unificada davant les càmeres apunten a un lideratge que busca enfortir la monarquia i restablir la confiança pública. La participació de Victòria en televisió, sota el lideratge de Felipe, pot interpretar-se com un intent de connectar amb la joventut i millorar la percepció de la família reial, contrarestant la reputació problemàtica d'alguns dels seus membres.

En resum, la situació actual en la família reial espanyola suggereix un canvi en les dinàmiques de poder. Letizia, inicialment a la recerca de consolidar la seva posició, es veu enfrontada a desafiaments que minen la seva autoritat. El contrast en la missa d'homenatge i la participació de Victòria en televisió són indicatius d'un canvi en la percepció pública i la distribució d'influències a Zarzuela. Mentre Letizia enfronta una pèrdua de poder, Felipe emergeix com la figura clau que busca enfortir la monarquia i millorar la seva imatge pública.