Zarzuela es troba enmig d'una tempesta de revelacions que amenaça de sacsejar els seus fonaments. Les impactants declaracions de Jaime del Burgo i Jaime Peñafiel al seu llibre Letizia y yo han desencadenat una sèrie d'acusacions que posen en perill la monarquia. Les intrigues amoroses, la presumpta violència de la reina Letícia i els foscos secrets de la Casa Reial s'han convertit en l'epicentre d'un vendaval informatiu.

Les asseveracions de Peñafiel en una entrevista per al canal de YouTube 'La reunió secreta' han afegit un capítol explosiu al ja discutit relat. Entre les afirmacions destacades, s'esmenta que el matrimoni de Felip VI i Letícia està totalment fracturat, ja que Felip és un "pobre home que ja no està enamorat". A més, va afirmar que Letícia va experimentar dificultats per concebre i va recórrer als òvuls de la seva germana Erika Ortiz per quedar-se embarassada de les seves dues filles, Leonor i Sofia. També s'al·lega que, a més d'enganyar a Felip VI, va mantenir relacions amb altres amants mentre estava amb Jaime del Burgo, i revela que Letícia va proposar a Del Burgo tenir un fill mitjançant gestació subrogada, entre altres escàndols familiars.

Jaime Peñafiel a La Reunión Secreta
Jaime Peñafiel a La Reunión Secreta

Violència a Las Vegas: l'escandalós episodi que amenaça la Corona

Tanmateix, la revelació més impactant de Peñafiel és la descripció de Letícia com una persona "violenta". El periodista detalla un episodi en el qual Letícia, segons ell, va agredir físicament un ex-xicot periodista a Las Vegas. "Era una passió tan forta que quan ell viatja de Guadalajara a Las Vegas, Letícia viatja per trobar-se amb ell, al qual li dona una pallissa que li esquerda el coll," va revelar el periodista. A la seva tornada a Guadalajara, la seva situació no va millorar, ja que, segons Peñafiel, "Letícia li va tirar la biblioteca sencera". Aquesta situació va passar després que l'amant de Letizia descobrís que ella no només estava amb ell, sinó també amb Felip, Jaime del Burgo i David Tejera. "Quatre alhora", insisteix el cronista.

Felipe Letizia aniversari elena EP
Felip i Letícia EP

Amenaces i secrets: el preu del silenci

Després de la ruptura, Letícia amenaça a la seva exparella advertint-li: "Tu i jo mai no ens hem vist, no ens coneixem", deixant clar que divulgar informació sobre ella podria tenir greus conseqüències per a la seva vida. És probable que Letícia tingués interès a mantenir en secret les seves relacions per preservar les altres. Ara, després de la campanya liderada per Jaime del Burgo en contra seu, acusant-la d'haver enganyat el rei Felip amb ell durant diversos anys, la Casa Reial tem la possibilitat que altres amants, com aquell que va patir agressions per part de la reina, surtin a la llum i revelin tot el que saben sobre la consort. Això podria convertir-se en un veritable maldecap per a la Corona, una institució que ja lluita per mantenir la seva integritat institucional davant escàndols previs.

La gran incògnita que pesa sobre Zarzuela és si aquesta allau de revelacions s'apaivagarà abans de causar un dany irreversible a la monarquia. Encara que el silenci persistent d'altres possibles amants, que temen expressar-se públicament, podria considerar-se una sort de salvaguarda per a la Casa Reial, sorgeix la pregunta de fins quan podran mantenir en secret els foscos episodis relacionats amb la reina. La incertesa sobre quant més pot empitjorar la situació manté en suspens una institució els fonaments de la qual estan sent posats a prova enmig d'aquest escàndol sense precedents.