La misteriosa història d'Alejandra de Rojas, la presumpta filla de Joan Carles I, ha estat sobtadament silenciada després d'una breu però intensa exposició mediàtica l'any passat. Tot va començar amb les revelacions dels periodistes David Fernández i José María Olmo al seu llibre 'King Corp. El imperio nunca contado de Juan Carlos I', on s'esmentava l'existència d'una possible filla il·legítima del rei emèrit, que havia tingut amb una aristòcrata durant els anys 70. Les sospites apuntaven directament a Charo Palacios i la seva filla Alejandra de Rojas.

Davant de l'allau d'atenció mediàtica, tant Joan Carles I com Alejandra van emetre un comunicat conjunt desmentint categòricament les acusacions i amenaçant amb demandes als qui gosessin parlar-ne. El rei emèrit va negar rotundament haver mantingut una relació amorosa amb la senyora Charo Palacios i haver concebut una filla amb ella. Nego absolutament haver tingut relació amorosa alguna amb la senyora senyora Rosario Palacios (q.e.p.d.) i conseqüentment haver tingut una filla amb ella. Rebutjo i condemno per fals el que s'ha publicat en relació amb aquest inventat assumpte".

King Corp
King Corp
Alejandra, per la seva part, va amenaçar de demandar a qualsevol mitjà que publiqués informació falsa sobre la seva presumpta condició de 'filla secreta'. "Davant de la notícia publicada l'última setmana com a avançament d'un llibre que s'intenta publicar ben aviat, i la infinitat de notícies publicades en premsa, ràdio, televisió i xarxes socials sobre la meva persona, em veig obligada a desmentir de forma taxatiu la meva condició de 'filla secreta' del rei Joan Carles, així com tots els comentaris abocats sobre un suposat tracte especial rebut durant la meva infantesa o joventut, per aquesta falsa condició".

Alejandra de Rojas, desapareguda de l'agenda informativa

Tanmateix, després d'aquests comunicats, un sobtat silenci va embolicar el tema. Els mitjans van deixar de parlar sobre això i Alejandra de Rojas va desaparèixer de l'esfera pública. Les mencions sobre el seu presumpte parentiu amb la casa reial van ser eliminades de l'agenda informativa, alimentant les especulacions sobre la influència de la Casa Reial, particularment de Felip VI, en aquesta sobtada desaparició mediàtica.

Alejandra de Rojas
Alejandra de Rojas

Ni tan sols en els espais d'anàlisi i debat es fa menció d'Alejandra. Sembla com si hagués estat esborrada de la narrativa informativa, donant lloc a teories sobre el poder i la influència de la monarquia en els mitjans de comunicació. La falta de noves informacions o de debats sobre qui podria ser la misteriosa Alejandra ha deixat aquest intrigant capítol en la història de la reialesa espanyola en uns misteriós limbe mediàtic.