Joan Carles I ha estat apartat de la institució, encara així continua molt vinculat a tota la família, menys a Letizia, Leonor i Sofia. L'emèrit s'encarrega de totes les despeses dels seus altres sis nets. Els reis no volien que l'exmonarca estigués relacionat amb les seves filles. Són Felipe i Letizia els qui s'encarreguen de pagar del seu sou totes les despeses de la princesa i la infanta. El marit de la reina Sofia s'ha encarregat sempre de l'educació dels fills de la infanta Elena i la infanta Cristina, però també les ha ajudat a ambdues econòmicament. És Juan Carlos qui s'encarrega dels pagaments a Iñaki Urdangarin després del seu divorci amb la seva filla.

L'emèrit té una gran complicitat amb els fills de les seves filles. Els seus nets són la seva gran devoció. En les seves tornades a Espanya sempre aprofita per veure'ls, també són ells els que en més d'una ocasió viatgen a Abu Dhabi, on es troba exiliat des d'agost de 2020, encara que els seus viatges a Espanya són cada vegada més freqüents.

Joan Carles I amb els seus nets
Joan Carles I amb els seus nets

Juan Carlos protegeix els seus sis nets, asseguren que "els té totalment dirigits" i controlats. Segons Silvia Taulés, al seu llibre 'Els nebots del Rei', "els nebots del rei Felip VI tenen una obsessió: ser normals. Una cosa que per molt que ho intentin no ho aconsegueixen. Ni ho aconseguiran".

Els nets de Juan Carlos saben que romandre a la família reial té els seus beneficis, però també els seus perjudicis. "Van néixer amb una responsabilitat i uns privilegis que no s'han traduït després en una vida més fàcil. Per a ells és un pes mort que arrosseguen i arrossegaran tota la seva vida" assenyala Taulés, qui recentment apuntava en el programa 'Socialité': "El rei Joan Carles té els seus sis nets sota el seu paraigua. Els paga els vehicles, els paga els viatges... els tenen així totalment dirigits".

Juan Carlos ha mantingut els fills de les infanta Elena i Cristina

Sempre s'ha parlat dels pagaments que ha fet Juan Carlos als seus nets. El 2020 es va parlar de les targetes que tenien tots ells amb què pagaven regals, viatges, hotels i altres. La infanta Elena va comprar dos cavalls a Victoria Federica (Dibelunga, una euga de 10.000 euros, i Magali), amb uns fons pels quals va ser investigat per blanqueig Nicolás Murga, coronel de l'Exèrcit de l'Aire i mà dreta del rei Joan Carles, que sempre ha protegit Froilán i Victoria Federica.

Entre tots els pagaments que realitza mensualment als seus nets, Juan Carlos els ha pagat el carnet de conduir a tots, i una vegada aprovat els ha regalat el cotxe dels seus somnis. També s'ha encarregat de la formació dels sis, des del seu naixement fins a l'actualitat. Una important despesa, ja que encara que volen ser persones normals, no han estudiat precisament en llocs normals.

Juan Carlos, Sofia, infantes i nets funeral GTRES
Juan Carlos, Sofia, infantes i nets funeral GTRES