La corona britànica té propietats majestuoses repartides per tota la geografia del Regne Unit. Una de les més singulars és el complex de Sandringham, a Norfolk. Una finca descomunal de 32 quilòmetres quadrats en un entorn privilegiat, i que és un dels amagatalls favorits del rei Carles III per aïllar-se del món quan li convé. Tanmateix, l'indret rep una constant visita de turistes, locals i estrangers, que es deixen una bona pasta per passejar pels voltants de la residència royal. Uns 40€ per barba, més o menys, sense comptar menjar ni beure. Un servei que es cobra a banda, i no és pas barat. La broma puja força.

El restaurant reial de Sandringham presumeix de menjar sostenible, saludable i de quilòmetre zero. Tan zero que prové de les seves pastures i horts. Ja saben que el monarca, molt preocupat per temes d'alimentació i respecte animal, ha introduït alguns canvis en el dia a dia de palau, erradicant productes poc conscienciats en aquesta matèria. No obstant això, no renuncia als petits plaers de la carn. Tampoc al fast-food. De qualitat, però ràpid, ràpid. Carles III és el 'Burger King', i tot gràcies al llançament d'una nova línia d'hamburgueses al seu establiment. 

Carlos III GTRES
Carles III, el Burger King / GTRES

El diari britànic 'The Sun' es fa ressò de la nova oferta del local, i que farà pujar el compte de les famílies que voltin la finca royal. Burguers a 20€, no està gens malament. Això sí, estem parlant de plats basats en vedella, xai i cérvol. No són gaire convencionals, no. El preu es justifica pel tipus d'alimentació i cures que tenen els animals sacrificats, mengen com "reis i reines" als prats dels Windsor. Farem boca, tot i la influència british del receptari, cosa que distorsiona enormement les papil·les gustatives: la de xai porta menta, farigola i romaní, salsa tzatziki, col llombarda i patates rosses. La de vedella s'estalvia la menta i la salsa, substituint-la per una basada en cervesa. I finalment, la de cérvol s'acompanya amb un chutney de mango, all, salsa Worcestershire i orenga. Fantasia tot plegat. Si no es decideixen per cap d'elles, poden fer un tast de les tres. Puja una mica més el compte, però viuran l'experiència completa. El tiberi reial no estaria complet sense les dues opcions de beguda: cervesa IPA o bitter, a 10€ més. Esperem que hi hagi una opció per a la canalla, clar.

Carta Sandringham Estate
La carta de Sandringham Estate
Carta burger Sandringham Estate
Carta de burgers del Sandringham Estate

Si l'aposta per les hamburgueses de Carles III no acaben de fer el pes, sempre poden optar per la carta tradicional del restaurant. Sandvitxos clàssics que poden trobar a tota la geografia britànica, alguna sopa amb coses, ous i similars. Tot 110% british, no esperin floritures. Dinaran com reis, això està garantit. Com reis anglesos, un matís important.

DL u477191 030
La finca de Sandringham / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!