Quan la reina Isabel II va morir el 8 de setembre de 2022, una sèrie d'esdeveniments impactants i controvèrsies es van desencadenar al món de la reialesa britànica. Un dels temes més debatuts en relació amb el llegat d'Isabel II és la destinació de les seves valuoses joies, algunes de les quals han caigut en mans del seu fill, el rei Carles III. Tanmateix, mentre les joies de la Corona poden ser legítimament heretades per Carles i compartides amb altres membres de la Família Reial, hi ha un conjunt de joies que van pertànyer al joier personal de la difunta reina i han desencadenat una sorprenent acusació de "robatori" dirigida a Camilla Parker Bowles.

Joies d'Isabel II: un tresor en mans de Camilla

La reina Isabel II, una de les monarques més icòniques de la història, tenia una extensa col·lecció de joies que sorprendria fins i tot els més apassionats amants de les gemmes. Amb més de 300 peces a la seva col·lecció, que incloïen fermalls, braçalets, pendents i espectaculars tiares, aquestes joies han estat testimonis de generacions de reines i esdeveniments històrics. Ara, amb l'ascensió de Carles III al tron, Camilla ha pres la decisió de portar aquestes joies, tant les de la Casa Reial com les peces més emblemàtiques de la col·lecció privada de la morta monarca.

Entre les joies notables es troba el set parure de diamants i safirs, també conegut com la suite victoriana del Rei Jordi VI. Aquest conjunt de joies conté safirs blaus tallats en diverses formes i data de la dècada de 1850. La reina Camilla ha triat utilitzar aquestes impressionants peces en diverses ocasions, retent homenatge a la seva sogra i celebrant el seu llegat, encara que aquesta "apropiació" no ha estat del grat de tots a la Casa Reial.

Fermalls, collarets i tiares: les joies a l'ull de l'huracà

Una altra joia d'importància històrica és el collaret de diamants Garrard, també conegut com "de La Coronació". Camilla ho va utilitzar per a la seva pròpia coronació el 6 de maig de 2023, marcant un moment especial en el seu regnat. Aquesta peça ha estat utilitzada en totes les coronacions des de 1902, incloent la de la Reina Isabel II. Consta de 25 diamants en talla brillant i un penjoll de diamants de 22,48 quirats.

La tiara de diamants de Greville, també coneguda com la Boucheron Honeycomb Tiara, és una de les peces més impressionants del joier d'Isabel II. Camilla, qui ha estat una admiradora d'aquesta tiara molt abans de convertir-se en reina consort, va prendre possessió d'ella després de l'ascens de Carles III. Aquest conjunt inclou un collar a joc i ha estat un llegat de Dame Margaret Greville, amiga íntima de la Reina Mare. La tiara presenta motius que assemblen una bresca de mel, amb diamants en pavé i altres tallats en rodó.

Tanmateix, la col·lecció de joies de Camilla Parker Bowles no s'atura aquí. Ha elegit amb gust una varietat de fermalls pertanyents a Isabel II, cada un amb la seva pròpia història i significat, sent alguns dels més significatius el fermall de card de diamants, el fermall de nus celta amb diamants i maragdes, el fermall de carràs de safir rus, el fermall|colofó de diamants i turqueses i el fermall del jubileu de diamants d'Hesse. A més, també s'ha apropiat del Collar fringe de diamants, que representa una part vital del patrimoni de la reialesa.