Felip VI fa uns dies que fa com un nen petit: es nega a respirar en senyal de protesta. Quan algú l'ha assenyalat per tal que no signi la llei d'amnistia o directament es negui a proposar Pero Sánchez com a candidat a president, la por li ha arribat al cos. Uns ultres li han dit "felpudo" a les xarxes o a les manis i el monarca s'estremeix de por. Si perd el suport de la dreta i la ultradreta tem perdre fins els calçotets. El cap de l'Estat és plenament conscient que l'únic suport que té és el de l'Exèrcit i les dretes, per això Felip és de Dretes, com va reconèixer la cronista de Casa Reial Pilar Eyre a En Blau, i per això obliga la seva filla Elionor a passar 3 anys durs, fent el soldat als tres exèrcits en lloc d'on hauria de ser als 18 anys: a la Universitat. Felip té el suport de la dreta i els militars però no és incondicional, el condicionen que sigui hostil contra els catalans i Sánchez. I ho és a la seva manera ridícula: forçant ganyotes absurdes quan Sánchez promet el càrrec:

DL u544636 016
Felip malcarat amb Sánchez, GTRES

Aquesta fotografia recorre mig món explicant que Espanya té un rei d'ultradreta. Un cap d'Estat que hereta el càrrec, que té per mandat constitucional la neutralitat, que arbitra, que ha de respectar les majories, però que vol manifestar que preferia un Govern PP-Vox i que està en contra de l'amnistia de l'1-O que ell mateix va manar perseguir el 3-O. Una actitud menyspreable, indigna i lamentable que ha fet despertar l'alarma del diari més monàrquic del país i del seu columnista més monàrquic: Màrius Carol. No és qualsevol, cronista de Casa Reial durant molts anys de Joan Carles a La Vanguardia i exdirector del diari de Godó. Ara escriu sobre "El ceño fruncido del rey" i li clava a Felip un clatellot inèdit al seu diari que és tot un avís: ni els monàrquics compren aquesta actitud impresentable amb el nou Govern. Felip, com Casa Reial va dir d'Urdangarin, té una conducta "poco ejemplar"

MARIUS CAROL IÑAKI GABILONDO PREMIS ONDA - ROBERTO LÁZARO_02
Màrius Carol amb Iñaki Gabilondo, foto: El Nacional

Carol: "La Casa del Rey intentó que la jura (en realidad, promesa) de Pedro Sánchez como jefe del Gobierno fuera un acto corto y plano. es evidente que la frialdad que se respiró y el ceño fruncido del Rey delató la preocupación del jefe del Estado. Un rey constitucional sabe cuáles son sus obligaciones y sus límites. Por más que la extrema derecha enfurecida vocifere en Ferraz contra el Rey  (...) .El Rey está serio, la seriedad es el traje negro con el que se puede ir a todas partes. Otra cosa sería que jugara irresponsablemente a la política. Ya se lo advirtió el leal duque de Sesto a Isabel II: “Señora, sepa que con su imprudencia ha echado el trono por la ventana”. Màrius Carol fa un favor dient que el rei està seriós. Mentida. Seriós a la foto estava, per exemple, el president del CGPJ. El rei està enfadat.

cab38517e258efa1734969e004f3382e53e19189
Autoritats serioses, i rei enfadat a la promesa de Sánchez, EFE

Avís a navegants: l'exdirector de Godó li deixa caure al seu rei que si juga a la política, Carol parla d'un acte irresponsable i imprudent, això acabarà amb la Corona a les escombraries. No és cap columnista indepe, no és una carta al director, és qui és i on ho diu. I per reblar el clau adverteix Felip del foc amic, de qui li aconselli abdicar temporalment com fa Jaime Peñafiel, que a El Mundo recorda el cas de la llei de l'avortament belga quan el rei Balduí va cessar del càrrec unes hores per no haver-la de signar. Màrius Carol: "Jaime Peñafiel le ha aconsejado que para evitarlo haga como Balduino de Bélgica, que abdicó en su día durante 36 horas para ahorrarse rubricar la ley del aborto, que atentaba contra sus creencias religiosas. Un mal consejo, sin duda, porque si se puede prescindir de la Corona un día y medio algunos podrían pensar que por qué no hacerlo por más tiempo si no cumple con la razón de Estado".

da33900e0edd4d698c6ce3e80145e0d52afce022
Felip malcarat, Sánchez promet, EFE

Falip malcarat, cara de restret i ara amb La Vanguardia de cul. Mala sort que regni el Borbó més babau de la família.