El que faltava pel duro. De tota la cort de vassalls i servilisme abjecte que ha rebut Joan Carles les darreres hores per part dels monàrquics que han sortit ràpidament de sota les pedres per defensar-lo, ara acabem d'assistir a l'argument més grotesc i ridícul escoltat fins ara. Una argumentació que provoca molt més que vergonya aliena. Una defensa basada en carregar els neulers a un difunt de tots els mals actuals de l'emèrit i de les crítiques que està rebent per marxar amb la cua entre les cames.

Luis María Anson EP

Luis María Ansón (Europa Press)

Luis María Ansón, amic íntim del rei ("Pongo la mano en el fuego por Juan Carlos; Corinna es una aventurera"), exdirector del diari ABC i fundador de La Razón, acaba de perpetrar el punt de vista més surrealista i vergonyós dels que s'han escoltat les darreres hores. En una entrevista a La mañana de La 1, el veterà periodista ha deixat anar una frase i després s'ha quedat tan ample. Diu que el famós "¿Por qué no te callas?" que Joan Carles li va etzibar a Hugo Chávez en la Cimera Iberoamericana de Xile del 2007 van suposar un abans i un després. 

por que no te callas

"¿Por qué no te callas?" (TVE)

Va fer que el difunt president de Veneçuela digués "este tío se va a enterar""A partir de ese momento, movilizó mucho dinero para hacer toda una operación en contra de don Juan Carlos que empezó, por cierto, con una cosa que era evidente: las irregularidades que había cometido Urdangarin. Pero eso sí, implicando a la infanta Cristina que se nos olvida que fue absuelta y que nadie habla de eso”. 

chavez joan carles

Hugo Chávez i Joan Carles (TVE)

La culpa fue del cha-cha-cha, cantava Gabinete Caligari. I la culpa fue del cha-cha-Chávez, canta ara Ansonete Caligari. La xarxa ja no sap com prendre's les barbaritats de personatges com Ansón:

"¿Por qué no te callas?"... és el que algú li hauria de dir ara a Ansón.