Letícia va arribar a la vida de Felip VI i els Borbó per posar-la potes enlaire. Poc va tardar a aconseguir tota la casa. Va posar les seves normes i tot el personal de servei les va acatar sense queixar-se. Va apostar per una alimentació saludable basada en els superaliments. Tanmateix, on no els fan ni cas és en l'esmorzar. Allà el monarca té els seus costums des que era príncep i no les canviarà ara. Diuen que l'esmorzar és el menjar més important del dia. Cal menjar fort per agafar forces i encarar un nou dia.

En el cas de Felip VI el seu primer menjar|dinar del dia el defineix molt bé, ja que és discreta, saludable i disciplinada. Potser algun dia especial es pot servir una mica de brioixeria, encara que no industrial, però el sucre al Pavelló del Príncep està pràcticament prohibida. El monarca no menja gaire a primera hora del dia, prefereix començar amb mesura, constància i salut. Defineixen l'esmorzar com un acte d'equilibri.
Felip VI ha demanat el mateix esmorzar des que anava a l'escola
Una cosa que no falta mai en el seu esmorzar és el suc de taronja natural acabat d'esprémer. Li aporta vitamines i li dona aquesta energia que necessita per afrontar una llarga jornada laboral carregada de compromisos institucionals molt importants i decisius. Acompanya el suc amb unes torrades. No vol excedir-se per no sentir-se pesat durant el dia i tenir alguns problemes pels quals s'hagi d'absentar. Intenta que els ingredients siguin de primera qualitat encara que senzills i li aportin un gran equilibri nutricional.
Des que és príncep, el seu esmorzar no ha canviat. Es manté fidel a la seva rutina. Segons fonts properes al seu entorn, quan era una figura popular de la cafeteria Monterrey, demanava sense excepció, el mateix. Ja el coneixien i no feia falta ni cridar al cambrer.
Letícia manté en Felip VI, Elionor i Sofia una alimentació saludable i estricta. A més d'apostar per una alimentació saludable, la reina va demanar que es construís un hort ecològic dins del recinte, on es conreen verdures i hortalisses que s'incorporen als menús diaris. Aquest entorn ha afavorit una cuina basada en productes de proximitat, amb escassa presència d'ultraprocessats i sucres refinats.
En el cas de Letícia, Elionor i Sofia també aposten per un esmorzar senzill i equilibrat per afrontar el dia. Es desconeix exactament el menú d'elles. És cert que aposten per altres productes. Felip VI és de gustos més senzills i casolans, s'apropa més a la població espanyola en el seu dia a dia.
