Estefanía de Mònaco i els seus dos fills grans, Louis i Pauline Ducruet ocupen les últimes posicions de la línia de successió al tron monegasc. Tanmateix, a causa de les lleis del Principat, el príncep Albert ha hagut de 'desterrar' la filla menor de la seva germana Estefanía, a causa que el seu naixement va estar totalment marcat per l'escàndol i la il·legitimitat. Segons la constitució de Mònaco, només els descendents del monarca regnant, així com els seus germans i els seus fills, que s'hagin casat amb el consentiment del príncep regnant i que siguin ciutadans monegascos, podran optar pels seus drets dinàstics. Per aquesta raó, les persones que hagin nascut arran de relacions extramatrimonials o adulteri quedaran exclosos de la línia de successió. I precisament això va ser el que va passar amb Camille Gottlieb, la filla d'Estefanía de Mònaco amb Jean-Raymond Gottlieb, el seu antic guardaespatlles.

La relació d'Estefanía de Mònaco amb Jean-Raymond Gottlieb, llavors cap de seguretat del Palau Grimaldi, es va convertir en un veritable escàndol el 1998, ja que va sortir a la llum dos anys després que la premsa va filtrar unes fotos molt comprometedores de Daniel Ducruet, espòs i pare dels dos fills grans d'Estefanía, amb Fili Houteman, una ballarina exòtica belga. Malgrat que Ducruet va argumentar que tot havia estat una trampa, Estefanía va decidir divorciar-se d'aquell home que també va ser el seu guardaespatlles i mesos més tard va començar una relació secreta amb Gottlieb. Aquest romanç va durar molt poc temps i no van arribar ni tan sols a comprometre's. De fet, la germana petita d'Albert de Mònaco es va negar a posar el nom del pare de la seva filla al certificat de naixement de Camille, ja que volia mantenir la seva identitat en secret. En no tenir cognom patern i haver nascut fora del matrimoni, Camille va quedar pràcticament desterrada del Principat des del seu naixement, ja que no formava part de la línia successòria al tron, a diferència dels seus dos germans.

Durant molts anys, la identitat del pare de la filla menor d'Estefanía de Mònaco va ser un misteri, malgrat que el guardaespatlles sí que va estar en el seu bateig i va formar part de la seva vida, però en secret. Tanmateix, quan la jove va complir 19 anys va prendre la decisió d'utilitzar el cognom del seu pare, acabant així amb el misteri sobre la identitat del seu progenitor.

Els Grimaldi sense drets dinàstics

Camille Gottlieb no és l'única Grimaldi que no té drets dinàstics a Mònaco. El fill gran Carlota Casiraghi, Raphäel ElMaleh, fruit de la seva relació amb el còmic Gad ElMaleh, també ha estat exclòs de la línia successòria en haver nascut fora de matrimoni, així que el seu lloc l'ocupa el seu germà petit, Balthazar Rassam (n. 2018), fruit del matrimoni entre Carlota Casiraghi i el productor de cinema Dimitri Rassam.

Així mateix, els dos fills grans del príncep Albert, Jazmin Grace i Alexandre Grimaldi, no tenen el dret a succeir-lo, ja que van néixer fora del matrimoni i per molts anys van ser fills il·legítims.