Notícies pèssimes per a la corona danesa. La seva manaia, Sa Majestat La Reina Margarida, haurà de passar per la sala d'operacions en els propers dies. Feia temps que la monarca estava tocada de salut i ara, recomanada i assessorada pels millors metges del Regne de Dinamarca, ha decidit prendre la decisió. Passarà per l'hospital per sotmetre's a una cirurgia de la seva esquena. El pitjor, tanmateix, arriba després. I és que Margarida II haurà de renunciar a diversos actes oficials, ja que el període de recuperació serà llarg. Té 82 anys i aquests comencen a pesar.

Margarida de Dinamarca EFE
Margarida de Dinamarca EFE

Així ho ha explicat la Casa Reial de Dinamarca amb un comunicat: "Sa Majestat s'ha vist afectada durant un llarg període per problemes a l'esquena, i la situació ha empitjorat en els últims temps. Després de consultar amb els experts de l'Hospital del Regne, la Reina ha decidit passar per una operació d'esquena important. L'operació serà realitzada en aquest mateix hospital de Copenhaguen el proper 22 de febrer, i Margarida II romandrà ingressada posteriorment. La monarca danesa haurà de sotmetre's a continuació a un procés de recuperació llarg".

Uns futurs plans que tenia agendats que, molts d'ells, hauran de ser reprogramats. I allà es veuen afectats Felip i Letícia. Els monarques espanyols estan duent a terme aquest 2023 una agenda aperturista amb alguns països que no havien visitat encara com a màximes autoritats de l'Estat. Per això van viatjar recentment a Croàcia (a finals del 22) i per això ara estan a Angola de viatge oficial. SSMM pretenien, passat Setmana Santa, visitar Dinamarca. Aquest viatge d'Estat, per tant, es complica després d'aquesta notícia de La Reina Margarida.

Juan Carlos, Sofia i Margarida de Dinamarca Casa Real
Joan Carles, Sofia i Margarida de Dinamarca Casa Real

Suspensió de les vacances

Margarida II, a més d'haver de reprogramar i ressituar alguns dels seus actes oficials en el futur més immediat, ha hagut de cancel·lar les seves vacances d'hivern, que anaven a celebrar-se en els propers dies a Noruega. L'agenda reial, d'aquesta manera, queda trastocada per a la Cap d'Estat del país més petit d'Escandinàvia, que cedirà el testimoni a Frederic en alguns dels seus compromisos. El príncep hereu, potser, se les haurà de veure amb Felip i Letícia. Veurem...

Federico de Dinamarca DR1
Frederic de Dinamarca DR1

Rècord europeu

La Reina Margarida ostenta el rècord europeu de permanència al tron vigent. Encara que la plusmarca històrica és d'Elisabet II, 70 anys al capdavant, Margarida segueix comptant dies, setmanes i anys. Ja són 51 voltes al sol com a Reina de Dinamarca, i els que li queden. Perquè d'aquesta operació sortirà airosa: no és perillosa. És costosa, pesada, però no perilla la seva vida. Ànim, Margarida.

Isabel II
Elisabet II ostenta el rècord europeu al tron reial: 70 anys