La monarquia danesa continua sent monotema a Dinamarca. Allà ja no es parla del fred, de les bicis de Copenhaguen o dels impostos. Tampoc no es discuteixen bestieses com sí es fa a Espanya: allà només hi ha un tema que els preocupi: la Casa Reial. Els danesos tenen en gran estima a la seva Reina, Margarida II, però comencen a estar fins als nassos de què cada telenotícies hagi d'obrir amb la decisió que va prendre la Cap d'Estat desposseint quatre dels seus nets -Atena, Fèlix, Nicolàs i Enric- dels títols de príncep i princesa.

Nicolás, model GTRES
Nicolàs, el net de Margarida II, model GTRES

La setmana passada, en motiu del 50è aniversari al tron de Sa Majestat, el príncep Joaquim, la princesa Marie, el príncep hereu Frederic i la princesa Mary coincidien a l'Ajuntament. Allà no s'apreciaven les diferències que tenen entre tots els membres de la Casa Reial, però era tan sols una cortina de fum. La realitat és crua: Joaquim i Frederic continuen sense parlar-se i la decisió de la manaia escandinava encara cou. El seu net Nicolàs ha hagut fins i tot de posar en venda el seu pis de Copenhaguen valorat en més de mig milió d'euros per poder assegurar-se una pensió digna. L'última decisió de Margarida ha deixat la premsa rosa danesa atònita i els membres de la Família Reial, més separats que mai.

El príncep Frederic, la Reina Margarida i la princesa Mary - GTRES
El príncep Frederic, la Reina Margarida i la princesa Mary - GTRES

Se suposa que el Nadal és una època, una data, molt marcada als calendaris de tots. No només se celebra a Espanya i a l'Europa Mediterrània, també als estats del Nord és motiu de celebració el naixement del nen Jesús. No tenen algunes de les tradicions de les que tenim aquí -com la de fer cagar el Tió-, però sí que en mantenen d'altres, com poden ser diferents de les menges. Nadal, Nit de Nadal, Nit de Cap D'Any... Tiberis i tiberis sense parar, que aquest any, no obstant això, no es realitzaran al Palau de Christiansborg. La Reina ja sap amb qui es menjarà l'oca rostida amb patates glacejades i col llombarda, el plat típic nadalenc de la zona: serà amb la seva germana Beneta. Ni Frederic ni Joaquim ni les seves nores no s'asseuran a la mateixa taula. Tampoc els seus nets. És més, estaran a milers de quilòmetres.

La princesa Benedicta
La princesa Beneta - Viquipèdia

Un a cada punta del món

A milers de quilòmetres i, per això, hauran de pagar el roaming per felicitar-se el Nadal. I és que Frederic ja té el destí decidit: celebrarà les festes i el pas a 2023 en un altre continent. Viatjarà fins a Austràlia, país d'on és originària la princesa Mary i, des d'allà, gaudirà dels encants del principal país d'Oceania. Tal com resa el comunicat dels prínceps hereus "han passat cinc anys des que el príncep hereu, la seva esposa i els seus quatre fills van visitar per última vegada la terra natal de la princesa" i aquest és el motiu d'aquesta aventura nadalenca.

Mary Dinamarca GTRES
Mary Dinamarca GTRES

Per la seva part, Joaquim i Marie -segurament juntament amb els seus fills espoliats- viatjaran a un lloc "a l'estranger" encara per conèixer. Segons el comunicat, aquest periple "estava planejat des de fa molt temps".

D'esquerra a dreta. Marie, Joaquín, Mary i Federico de Dinamarca - GTRES
D'esquerra a dreta. Marie, Joaquim, Mary i Frederic de Dinamarca - GTRES