Els monàrquics busquen salvar el rei com sigui. No el vell sinó el fill, és a dir, el xiringuito. Ningú gosava citar la paraula tabú: abdicació... fins ara. A Joan Carles el donen per perdut i obertament parlen de  fer-lo fora de la Casa Reial. Jaime Peñafiel ha fet un pas més enllà al seu blog amb el títol : El consorte real comisionista. La família del rei dona per fet que Joan Carles va cobrar, sent rei, 80 milions saudites per fer de mitjancer amb l'AVE a La Meca. Peñafiel recomana la solució holandesa. El pare de Beatriu d'Holanda (la reina que va abdicar alhora que Joan Carles) va cobrar comissions d'una empresa militar nordamericana a canvi que Holanda comprés avions de combat. El marit corrupte (als Països Baixos el cònjuge de la reina no és rei sinó príncep) va embutxacar-se un milió de dòlars de l'any 1976. Com els 80 milions d'ara. Quan es va saber, govern i casa reial holandesos no van mirar cap a una altra banda.

joan carles reina holanda gtres

GTRES

Escriu Peñafiel: "El príncipe Bernardo, consorte de la reina Juliana, era general inspector de las Fuerzas Armadas, un altísimo cargo que utilizó para mediar en la compra de aviones de guerra. El escándalo fue tal que se creó un comité de tres magistrados independientes que lo condenaron. El consorte real no solo fue desposeído de todos los títulos, honores y privilegios y destituido de su cargo sino que la Reina, avergonzada, decidió abdicar". Un escàndol reial que a Europa van resoldre amb jutges, despossessió de títols i abdicació. Igualet que el que estan fent Felip VI i Pedro Sánchez.

reis espanya holanda GTRES

GTRES

Peñafiel ja no es talla un pèl. Tenia mania a Letícia però parla obertament d'abdicació. És el que va fer la mare de la reina Beatriu d'Holanda quan la corrupta no era ella sinó el marit. A Espanya és més greu, el corrupte seria el cap de l'Estat. Peñafiel remata: "Es lo más grave que ha sucedido desde 1975 desde que la Monarquía es la forma de Estado en España. Nadie de la Familia Real es ejemplar públicamente". No carrega els neulers en les infidelitats sexuals del rei emèrit  sinó en els diners. Peñafiel, molt de dretes, acusa Pedro Sánchez de "cínic" per dir que l'afer no afecta l'actual rei, i fer-se fotos amb ell com si no passés res. Un gest inèquívoc de suport al cap de l'Estat en les seves hores més baixes.

pedro sanchez rei efe

EFE

PeñafieI avisa "Preparémonos para lo peor". Deu referir-se al pitjor per Peñafiel. De què viurà un cronista reial si s'acaba la monarquia?  Clar que, si Felip abdica, regnaria Elionor i mentre sigui menor d'edat,  la reina regent serà... Letícia!

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat