El príncep George, el primogènit del príncep Guillem i Kate Middleton, està a punt per fer un gir radical en la seva educació, allunyant-se de la tradició real per endinsar-se en els cercles més exclusius de Londres. La seva mare, la princesa de Gal·les, ha estat una peça clau en aquesta inesperada elecció. Fins fa molt poc, tot indicava que el jove hereu seguiria els passos del seu pare, inscrivint-se al prestigiós internat d'Eton College, a prop del Castell de Windsor. Tanmateix, en un gir inesperat, els prínceps de Gal·les han considerat seriosament la possibilitat que George es matriculi en Marlborough College, un internat d'elit amb una reputació impecable en l'alta societat britànica.

Un gir radical en l'educació de la reialesa britànica

El potencial canvi de direcció en l'educació del príncep ha generat especulacions i qüestionaments sobre el futur acadèmic del jove. Es mantindrà fidel a la tradició o optarà per un camí diferent en seguir els passos de la seva mare? Resulta que Kate Middleton va ser alumna d'aquest internat mixt des de 1996 fins al 2000, abans del seu ingrés a la Universitat de St. Andrews, on va conèixer el fill de Carles III. Encara que la decisió sobre l'escola a la qual assistirà George encara no s'ha pres definitivament, Kate va ser vista al costat del seu espòs i el seu fill durant una visita a la seva alma mater el passat 1 de desembre. Anteriorment, a l'octubre, ella havia assistit sola.

Després de llargs anys d'intensos debats entre Guillem, Kate i el rei Carles, la família reial finalment ha arribat a una decisió crucial. S'ha resolt que tant ell com la seva germana Charlotte s'inscriuran a Marlborough. Aquesta elecció té per objectiu donar a George i Charlotte l'oportunitat de compartir alguns anys junts a la mateixa escola, va revelar una font a The Mirror. Actualment, George es troba matriculat a l'escola mixta Lambrook, on també estudien la seva germana, la princesa Charlotte (8), i el seu germà Louis (5). No obstant això, aquesta escola només accepta alumnes fins als 13 anys d'edat, la qual cosa significa que en tres anys, George haurà de prendre una nova direcció per continuar amb la seva formació acadèmica.

Costos astronòmics: l'escola dels nou-rics de Londres?

Darrere d'aquesta inesperada elecció educativa, s'amaga una realitat financera sorprenent. S'estima que el cost anual de Marlborough College supera els 55.000 euros, la qual cosa planteja preguntes sobre la direcció que la reialesa està prenent en termes d'educació per als seus futurs hereus. No obstant això, aquesta suma no difereix gaire del cost anual de l'Eton College, valorat en aproximadament 53.000 euros a l'any.

El centre educatiu, fundat el 1843, es troba a Wiltshire, i s'enorgulleix de la seva prestigiosa història i les seves enormes instal·lacions. Amb més de 1.000 estudiants i una estructura de cases mixtes, és considerat un dels internats més grans del Regne Unit. Tanmateix, la seva elecció significa un canvi radical per a la família reial, allunyant-se de la tradició d'Eton College, on figures com el príncep Guillem, el seu germà Harry i altres membres prominents de la reialesa britànica van rebre la seva educació.