Elionor ha tornat a Espanya amb motiu de les vacances escolars. No obstant això, en tan sols dues setmanes haurà de tornar a Gal·les per cursar el segon any de Batxillerat. La princesa s'ha deixat veure aquestes setmanes per Mallorca en companyia dels seus pares, Felip VI i Letizia, i la seva germana, Sofia. Ara es troba juntament amb ells en un lloc totalment desconegut per garantir la privacitat de la família.

La princesa es va integrar amb els seus companys des del primer dia. Els seus pares van triar per a ella el World Atlantic College. Allà cursa el Batxillerat Internacional. Allà comparteix aula amb la princesa Alèxia, la filla mitjana de Guillermo Alejandro i Màxima d'Holanda.

L'Atlantic World College és un centre exclusiu, el preu del qual pels dos cursos és de 76.500 euros. Els Reis d'Espanya van comunicar que anaven a finançar els estudis de la seva filla de la seva pròpia butxaca. No obstant això, no és necessari ser de la reialesa o multimilionari per poder estudiar en aquesta col·legi ni en cap dels 17 que la institució United World College té repartits per tot el món. De fet, ofereixen una gran quantitat de beques perquè totes aquelles persones que no puguin permetre'ls-ho econòmicament tinguin l'oportunitat de poder estudiar allà.

Leonor EFE
Elionor EFE

Les dures proves per ingressar en el World Atlantic College

No obstant això, no és tan fàcil entrar, ja que s'han de superar unes proves de selecció, tant per a les persones becades com per a  afrontar la quota. Tal com detalla Marina Conde, fundadora de la firma la Comtessa i exestudiant del centre, a Vanitatis, "el procés de selecció el porten diferents fundacions a cada país. És un procés molt dur i exigent. El primer filtre són les notes. Has d'enviar el teu expedient acadèmic i ho tenen molt en compte".

Es fixen molt en les notes de secundaria de cada persona, però un expedient irreprotxable no és garantia d'aconseguir una plaça en el col·legi. És important tenir un pensament propi i crític. "Una vegada passes aquest filtre -continua Marina-, hi ha una sol·licitud estàndard en la qual et fan diverses preguntes que tu has de desenvolupar com a assajos, a l'estil anglosaxó". No és cap test de coneixement, són preguntes personals i de cultura general on l'alumne haurà de demostrar el seu propi pensament, els seus ideals. "Busquen gent especial, que tingui inquietuds, que culturalment no només es conformi amb anar a l'institut. Gent que faci extraescolars, que estigui implicada en causes socials. Tot això l'has d'explicar a la sol·licitud", explica.

Pírcing de Leonor : EFE
Pírcing d'Elionor EFE

Algunes de les preguntes que solen fer són de l'estil, "com veus el món?", "quins problemes socials són els que més et preocupen?", "què fas per resoldre'ls?", "estàs implicat perquè el món sigui un lloc millor?". Segons Marina, "no serveix per a res que siguis el típic alumne amb notes excel·lents si després només et limites a anar a l'institut i no tens res més, perquè no és un lloc al qual vas perquè sigui un pont a les universitats americanes. Volen que sigui veritablement un lloc d'enteniment, de convivència de cultures."

Una vegada superades aquestes dues proves, els alumnes seleccionats s'hauran de sotmetre a una tercera i última, la més complicada, l'entrevista personal. "En la meva època passaves un cap de setmana fent proves tremendes, entrevistes personals amb adults molt preparats, amb especialistes en literatura, amb gent que, amb la teva sol·licitud davant, et comencen a preguntar sobre tu, et posen una mica a prova perquè volen estar segurs que estaràs bé allà, de què l'aprofitaràs, que de sobte no et donarà enyorança i t'aniràs cap enrere". Una vegada seleccionat a l'alumnat es valora a qui se li dona una beca. No es fan distincions. No és un col·legi elitista.