Ha arribat el dia més esperat a can Zarzuela: la infanta Sofia, la filla petita dels Reis, ha fet la primera comunió.

Tots els detalls de la cita, que ja van ser revelats fa cosa d’un mes, s’han produït segons l’esperat.

Sofia ha fet la primera comunió en un dia de cada dia, sense anar vestida de blanc i acompanyada només dels familiars més propers. La intenció del seu col·legi, el Santa María de los Rosales de Madrid, és centrar-se en el fet religiós i allunyar-se del caire festiu que sovint acompanya la primera comunió.

EFE

El modelet de Sofia ha estat l’uniforme de gala de la seva escola: blazer blau marí, camisa blanca, corbata blau fosc i groc a joc amb l’escut, i faldilla grisa. No hi ha faltat un pentinat semi-recollit amb trenes.

L’escenari de l’esdeveniment ha estat la parròquia d'Asunción de Nuestra Señora de Aravaca, a Madrid, i allà Sofia ha pres l’hòstia consagrada per primer cop al costat d’una vintena de companys de classe.

EFE

Sense Cristina ni Elena

Sofia ha estat acompanyada dels reis Felip VI i Letícia, de la infanta Elionor, els avis paterns Joan Carles I i Sofia, els materns Jesús Ortiz i Paloma Rocasolano, i la seva besàvia materna Menchu Álvarez.

Els padrins de Sofia han estat la ja citada mare de Letícia, a més de Konstantin de Bulgària, príncep de Tírnovo.

No hi ha hagut rastre de la infanta Cristina, germana del Rei i defenestrada de la Casa Reial arran del Cas Nóos, però tampoc d’Elena, la filla gran de Joan Carles i Sofia, i que sí que forma part de la institució.

GTRES

A falta de la fi de festa, la filla petita dels Reis s’ha mostrat d’allò més feliç i somrient davant les càmeres a les portes de la parròquia.