T'ha molestat mai alguna cosa d'un company de feina i no t'has atrevit a comentar-ho amb la resta de companys? T'has alegrat perquè el teu cap ha deixat l'empresa, però no pots dir-ho a ningú? Tens informació de primera mà d'una nova parella que s'ha gestat a la feina? Ara tens l'oportunitat d'explicar-ho als quatre vents amb Blind. Això sí. De manera anònima.

Creada a Corea del Sud, es tracta d'una app que està arrasant a Silicon Valley i que ha revolucionat els treballadors de Facebook i Microsoft. Però, per a què serveix? L'objectiu d'aquesta aplicació és crear comunitats anònimes i exclusives "només per a gent que treballa a grans companyies", tal com explica el responsable d'operacions de Blind als Estats Units, Alex Shin.

Entre els seus usuaris hi ha treballadors de Google, Facebook, Microsoft, Airbnb o Uber i, per fer-nos una idea de quants treballadors la utilitzen, Shin explica que un de cada sis treballadors de Microsoft la tenen instal·lada. De fet, hi ha llista d'espera en altres empreses per integrar-se a l'app, però el requisit és que hi hagi un mínim de 250 treballadors disposats a accedir-hi.

Grans notícies

Blind va bullir el dia en què el cap d'operacions de Microsoft Kevin Turner va decidir deixar l'empresa onze anys després. Mentre els seus treballadors feien el cafè, ningú deia res. Però el que no sabien els caps de la companyia és que l''app' estava amb els motors ben calents.

A través d'aquesta eina, els treballadors van començar a mostrar la seva alegria per la marxa de Turner amb frases com "fantàstiques notícies" o "el millor regal possible del 4 de juliol".

Com va néixer?

Blind va néixer el 2013 arran d'un incident a Naver, una empresa sud-coreana similar a Google. Allà tenien un fòrum intern, però els directius de la companyia van decidir tancar-lo. Llavors, els treballadors es van posar en marxa i van crear aquesta app amb el mateix objectiu que aquell fòrum, però amb un afegit: que era anònim.

A banda d'això, l'aplicació té dues funcions. La primera és comentar qualsevol qüestió amb els companys de feina; la segona, comentar-ho amb col·legues de la professió, però d'una altra companyia. Funciona de manera similar a Facebook: té un mur on pots anar penjant allò que vulguis, comentar i esperar que et comentin.