La Consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, ha confirmat que ahir es va signar oficialment la moció del govern català sobre la Renda Garantida de Ciutadania, ho ha fet en declaracions al Matí de Catalunya Ràdio

"Es tracta d'un dret nou, subjectiu (s'hi pot accedir a partir dels 23 anys), però no és una prestació ni una renda bàsica per tothom", ha explicat la consellera. La idea principal d'aquest acord de Renda Garantida de Ciutadania és "acabar amb les desigualtats i sobretot que no es cronifiqui la pobresa".

Bassa creu que el món laboral s'ha d'arreglar des de dins; "per començar pujant el salari mínim dels treballadors". També ha afegit que el que volen és "acompanyar les persones perquè es puguin integrar socialment i laboralment". Aquesta nova ajuda es podrà demanar a partir de setembre, i pel que fa a la gent que ja gaudeix de la Renda Mínima d'Inserció, no s'haurà de preocupar per tramitar la nova, el govern la atorgarà directament.

Pel que fa als contractes de temps parcial, es complementaran només a les famílies monoparentals. Finalment, Bassa ha recordat que per ara la Renda Garantida de Ciutadania no és una llei, "encara ha de passar pel Parlament, però hi ha bona voluntat i predisposició general".