Ipcena, un col·lectiu ecologista, ha denunciat als Mossos d’Esquadra un veí de les Borges Blanques que presumptament hauria disparat al gat d’una veïna amb una arma. La denúncia és per un delicte contra els drets dels animals. Es dona la circumstància que el denunciat és agent dels Mossos de la comissaria de Tàrrega i per això Ipcena reclama al Departament d’Interior que l’aparti del cos. "Una persona que dispara una arma en ple nucli urbà i que infringeix la llei no és apta per exercir d’agent de l’autoritat", afirmen.

El col·lectiu assegura que al setembre també presentaran una denúncia administrativa davant del Departament de Territori i Sostenibilitat i una altra denúncia al jutjat de guàrdia de Lleida amb el suport de protectores i altres organitzacions animalistes del territori.

Els fets van tenir lloc el dia 4 d’agost cap a les 8.00 hores del matí, quan una veïna es trobava al seu pati i va sentir uns trets; tot seguit, un gat de la seva propietat va caure ferit. En aquell moment la dona va veure l'agressor, que després de ser escridassat va desaparéixer ràpidament. A continuació, la propietària del gat es va desplaçar urgentment a una clínica veterinària de la mateixa localitat perquè assistissin l'animal.

radiografia gat ferit

La propietària manifesta que "no és la primera vegada que ho fa" i, de fet, la denúncia recull que en els dos últims anys han mort una desena de gats per trets o enverinats i en tots els casos se sospita que el responsable n'és la mateixa persona. Les denúncies anteriors no van tirar endavant per falta de proves. En aquest cas, a la denúncia s’hi ha incorporat l’informe veterinari que constata que el gat tenia tres perdigons en diferents parts del cos.

Des d’Ipcena insisteixen que aquestes d’actuacions no quedin impunes i menys encara quan n'és l'autor un agent dels Mossos d’Esquadra. A banda de ferir el gat, expliquen que els perdigons podrien haver lesionat la propietària o la seva besneta de 8 anys, que en aquell moment també era al pati.