L'independentisme gironí ha decidit fer front comú per protestar contra les maniobres militars que l'Exèrcit té previst dur a terme aquest dilluns entres municipis de Girona i Celrà. Partits, entitats civils, organitzacions juvenils, casals i ateneus de la ciutat s'han adherit a les mobilitzacions de dilluns que sortiran del centre de Girona i que es trobaran al Castell de Sant Miquel, a les Gavarres, amb una altra columna que sortirà des de Celrà. 

S'hi han sumat des dels partits independentistes (PDeCAT, ERC i CUP), fins a entitats com Òmnium, l'ANC o l'Assemblea de Joves del Gironès i el Casal independentista El Forn. Tots ells, juntament amb d'altres, han mostrat aquest divendres el seu rebuig a les maniobres militars de l'Exèrcit espanyol anunciades per dilluns. Per a les entitats i organitzacions independentistes de la ciutat, les maniobres són una provocació del Ministeri de Defensa i atempten directament contra els valors de la pau i van contra l'autonomia local dels municipis de Girona i Celrà. 

En aquest sentit, tots aquests col·lectius ha decidit adherir-se a les convocatòries de mobilització i per això convoquen tots els gironins i gironines que puguin a participar de la marxa popular que sortirà dilluns a les 8h de la plaça Sant Feliu de Girona. La marxa anirà fins al Castell de Sant Miquel on es trobarà amb una altra columna sortida des de la plaça de l'Església de Celrà. Igualment, a la tarda les organitzacions han fet una crida a participar a la concentració que hi haurà a les 19h davant de l'Ajuntament de Celrà.

Tots els partits i entitats han aprofitat l'ocasió per reiterar la seva voluntat de treballar perquè el referèndum sobre la independència d'enguany sigui un èxit, i d'aquesta manera deixar de viure situacions estrambòtiques com la d'aquest dilluns i les maniobres militars. Concretament hi participaran Òmnium Gironès, ANC, PDeCAT, ERC, CUP, Avancem, MES, Demòcrates, el Casal independentista El Forn, l'ADAC, l'Ateneu 24 de Juny, la Fundació Les Voltes, la JERC i l'Assemblea de Joves del Gironès.