Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dissabte dos policies locals, un home de 36 anys i una dona de 33, de nacionalitat espanyola, per la seva presumpta implicació amb la mort d'un guàrdia urbà trobat en un cotxe al pantà de Foix, al terme municipal de Castellet i la Gornal (Alt Penedès).

Són la parella de la víctima i el seu amant, un agent, també de la Guàrdia Urbana.

El 4 de maig, els Mossos van trobar el cos totalment cremat d'un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona en una pista forestal del pantà de Foix. El cos de la víctima estava al maleter del vehicle. De fet, només quedaven els ossos.

L'agent calcinat estava suspès de sou i feina després de ser acusat d'agredir un motorista que s'havia saltat un control a la carretera de l'Arrabassada i era la parella de l'agent que va denunciar un subinspector del cos per la difusió d'una foto sexual seva quan eren parella l'any 2008.

El mòbil i el modus operandi, per aclarir

Segons els Mossos, els dos arrestats han de declarar davant la jutgessa de Vilanova i la Geltrú, que porta el cas, en els pròxims dies. El jutjat d'instrucció número 8 manté el secret de sumari i la investigació policial continua oberta.

Les declaracions dels detinguts seran clau per saber els motius de l'assassinat i si va ser per encàrrec o van ser els mateixos arrestats, presumptes autors de l'homicidi, els executors.

La policia treballa amb diverses hipòtesis. Aquesta darrera setmana ja havia transcendit que diversos agents de la Guàrdia Urbana estaven sota sospita. I fonts policials comentaven a El Nacional, que entre el modus operandi hi havia una possible execució i apuntaven que el mètode emprat era "molt mafiós".

La Guàrdia Urbana a l'expectativa

La Guàrdia Urbana de Barcelona està seguint la investigació i es manté en permanent contacte amb els Mossos d'Esquadra. Hi ha tres agents implicats en el cas: la víctima i els dos detinguts. Tots tres agents de diferents unitats del cos.

Fonts policials del cos municipal han explicat a El Nacional que un cop s'esclareixin els fets i la investigació estigui més avançada, "es prendran les mesures corresponents".

Els Mossos d'Esquadra han detingut avui els dos agents i abans de traslladar-los al jutjat els interrogaran a comissaria.