El conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, ha animat aquest divendres la ciutadania a denunciar als Mossos d’Esquadra casos de ciberassetjament a través del joc Balena blava que incita al suïcidi, però "sense alarmisme". “Animo a denunciar, sense alarmisme; no és necessari fer alarmisme, no creem una alarma social amb relació a això”, ha afegit el conseller.

Comín ha fet aquestes declaracions després que la Generalitat hagi fet públic que investiguen sis casos de joves que poden haver estat víctimes d’aquest joc. El conseller de Salut ha afirmat que davant d’un cas de ciberassetjament “i especialment preocupant com aquest, quan hi ha un indici, el que s’ha de fer és la denúncia corresponent davant dels Mossos”.

Comín ha aprofitat per recordar que a Catalunya es fan “molt bé les polítiques de prevenció del suïcidi” amb una estratègia de salut mental i addicions que fan del combat contra el suïcidi una de les seves prioritats, en el marc del Codi risc del suïcidi. Al mateix temps, ha destacat l’augment pressupostari que registraran aquestes partides en centres de salut mental infantil i juvenil i als centres d’atenció primària.